четвъртък, 18 юли 2019 г.

Месеци преди НАПлийкс: Хакерът показа как се крадат лични данни пред Bulgaria ON AIR

Няколко месеца преди Кристиян Бойков да бъде обвинен безпрецедентната атака срещу НАП, 20-годишният хакер показа в ефира на Bulgaria ON AIR колко лесно се крадат лични данни. През декември екип на телевизията се срещна с Кристиян, за да провери сигурността на обществените Wi-Fi мрежи. 
Експерти обясниха, че за пробиването на сигурността на тези мрежи хакерите използват честно така наречените man in the middle атаки.

„Това е метод, чрез който лице, което е в една мрежа с друго лице може да гледа трафика, който минава през тази мрежа с цел лична облага“, обясни Кристиян пред екипа на Bulgaria ON AIR.

За да демонстрира колко лесно хакери могат да се сдобият с личните данни на потребители, използвали обществени Wi-Fi мрежи, Кристиян Бойков създаде нова безжична мрежа, в която екипът на Bulgaria ON AIR въведе личните си данни за онлайн банкиране. Секунди по-късно Кристиян успя да получи личните данни на репортера Благой Цицелков.

„Всяко едно изображение, което зареждате вие се вижда и от човека, който ви атакува. Единственият начин е да използвате доста по-трудни пароли“, обясни тогава хакерът“, обясни обвиненият за атаката срещу НАП хакер.

Интервюто с Кристиян Бойков гледайте в централната емисия на Новините ON AIR в 18:30 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!