сряда, 31 юли 2019 г.

Емил Караниколов пред Bulgaria ON AIR: Превъзхождаме Турция по доста показатели в битката за завод на Volkswagen

България продължава да е в състезанието за строежа на завода на автомобилния гигант, заяви министърът на икономиката
България продължава да е в състезанието за строежа на завода на автомобилния гигант Volkswagen. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR - „България сутрин“.
Караниколов обясни, че инвестицията на германския концерн ще е за 1,4 млрд. евро, и ще бъдат създадени между 4000 и 5000 работни места. Министърът припомни, че решението къде ще бъде построен завода ще бъде взето през септември и заяви, че България превъзхожда Турция по доста показатели.
„Превъзхождаме Турция с членството ни в ЕС, по-ниските оперативни разходи, висококвалифицираната работна ръка и локациите, които предлагаме", заяви Караниколов.
По думите му предимствата на Турция са в по-големия си пазар и опит в автомобилостроенето и фактът, че администрацията може да закупи голям брой коли от автомобилния гигант.
Караниколов коментира и епидемията от африканска чума по свинете. Според него, ако не бъде спряна болестта ситуацията може да стане критична.
„Епидемията по свинете е изключително сериозна и се разраства бързо. Трябва първо да я спрем и след това да търсим причини и виновни. Проблемът е дали ще бъдем в карантина в периода за износ и, дали ще фалират свинефермите. Ако не спрем епидемията ситуацията може да стане критична", коментира министърът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!