четвъртък, 18 юли 2019 г.

"#Европа" - с какви нагласи посрещаме бъдещето

Около 40% от населението на света е заредено с оптимизъм, тоталните песимисти са близо 20%. Конкретните данни от изследването –
в неделя (21 юли) в  „#Eвропа“ по БНТ1

Новият председател на ЕК – във фокуса на новия брой на „#Eвропа“. Докторът на медицинските науки Урсула фон дер Лайен има зад гърба си три министерски мандата. Първата жена-министър на отбраната на Германия вече записа името си в историята на ЕС като първата дама на чело на Европейската Комисия. За дъщерята на видния политик на Християн-демократическия съюз и бивш министър-председател на Долна Саксония разказва в предаването Теодора Гатева.
В няколко  поредни издания „#Eвропа“ ще срещне зрителите с някои от новоизбраните българските евродепутати и ще представи намеренията и приоритетите им в началото на мандата.
Цанка Николова и Атанас Атанасов връщат времето назад, към средните векове и  надникват в живота на зидари, ковачи, боляри, владетели и техните писари. Те посетиха единствения музей на восъчни фигури у нас, който пресъздава освен личности в тяхната историческа достоверност, но и цели сцени и сюжети от миналото. Мултимедийният музей „Царевград Търнов“ е  изграден  във Велико Търново с европейски средства и е вече 7 години е една от най-привлекателните туристически атракции на Старата столица.
Един от задължителните атрибути на съвременното пътешествие са снимките. Изследователи са изчислили, че днес на всеки две минути се появяват толкова снимки, колкото човечеството е създало за целия ХІХ век. Именно в средата на 19-ото столетие фотожурналиста Матю Брадли заснема и първото селфи. „#Eвропа“ разказва още интересни подробности за едно от най-големите европейски открития – фотографията.
Съвременните технологии се развиват светкавично, а  изобретателите намират вдъхновение дори в паяците. Неуморните „плетачи на дантели“ са в основата на разработването на биотехнологично влакно с уникални възможности, за което разказва екипът на „#Eвропа“ тази неделя.
Само през 2016 година в Европейския съюз са се появили 90 хиляди нови предприятия. Може ли да поставим знак за равенство между малкия стартиращ бизнес и старт-ъп и какви са възможностите за финансиране на смели идеи – разказва в „#Eвропа“ Георги Къдрев – създател на успешни старт-ъп компании.
Данни от дългогодишно изследване на „Галъп  Интернешънъл“, които ще видят зрителите на „#Eвропа“ тази неделя, разкриват че шампиони по оптимизъм са по-бедните държави и очертават нагласите и очакванията за бъдещето.

Гледайте „#Eвропа“  тази неделя (21 юли) от 12,30 по БНТ1!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!