понеделник, 22 юли 2019 г.

Адам Броуди за ролята си в „Стартъп“, за спречкванията си със закона в миналото и някои аспекти от съдбата на Джон Сноу...

Попитайте когото и да е от поколението, което прекарваше по-голямата си част от тийнейджърските си години пред телевизорите, зяпнали в тийн сериалите, кой е най-мечтаният младеж от малкия екран? Със сигурност една огромна част ще изпищи името на Сет Коен от „Ориндж Каунти“. Дори и сега, 10 години след като си взехме сбогом със Сет, Раян и Съмър, Адам Броуди все още държи първото място за перфектното олицетворение на гимназиалния аутсайдер.

Една от последните му роли е в сериала „Стартъп“, който AXN излъчва премиерно за България, но не очаквайте да видите Сет Коен десет години по-късно. В драматичния сериал, Адам Броуди е в ролята на Ник Талман - финансист от Маями, който привлича вниманието на агента от ФБР Фил Раск, изигран от Мартин Фрийман.
Предоставяме на вниманието Ви кратко интервю с актьора, в което ще говори за новата си роля, спречквания със закона в миналото и някои аспекти от съдбата на Джон Сноу.

За какво се разказва в сериала и каква е Вашата роля?
Адам Броуди: В сериалът се разказва за нова крипто валута и пране на пари от наркотици. Аз играя Ник Талман, който живее в сянката на корумпирания си баща - мастит банкер. Самият Ник също е банкер и се стреми към по-достоен живот от този, който познава, но ползва мръсните пари на баща си, за да инвестира в нещо, което самият той вярва, че си струва, а именно тази валута. Ник вярва, че новата валута ще окаже позитивно влияние върху финансовия и респективно върху целия свят. Но цялата работа бързо се прецаква.

Какво Ви доведе до сериала и как взехте решението да се върнете отново към телевизията?
АБ.: Всичко се оказа плод на едно чудесно стечение на обстоятелствата, които се подредиха по най-добрия начин. Първото нещо беше фактът, че Мартин Фрииман ще играе в сериала, което научих още преди да съм прочел сценария. Нали разбирате, че няма начин сериалът да не си заслужава ако Мартин Фрииман ще играе в него! След това Бен Катаи (сценарист и изпълнителен продуцент), който има специфична гледна точка, харесва ми идентичността и личността му на писател, разказът му винаги прелива от енергия. После Маями – мястото на което се развива действието - супер органичен начин да имаш мултикултурна история. А всъщност не снимахме в Маями, а в Пуерто Рико и това ми хареса още повече. Знаех, че ще си прекараме добре! Просто знаех, че това е изключително кинетично, целенасочено шоу.

Как снимките в Пуерто Рико помогнаха на сериала?
АБ.: Да снимаш отделните сцени в различни локации според изискването на сценария със сигурност е най-удобният начин, но в същото време се губи голяма част от автентичността. Много по-трудно е да се пресъздаде толкова динамично място, каквото е Маями и знам, че всички го казват, но ето, че и нашият случай е такъв – градът наистина е отделен персонаж, с изключително важна роля.
Вашият герой е корав и сериозен тип, доста различен от ролите, в които сме свикнали да Ви виждаме. Как се настроихте за тази роля?
АБ.: Останалите актьори доста помагат, за да може тонът да се установи колективно. Единственото, което си казах, за да се подготвя беше „Не си прави шеги!“. Защото, когато по някакъв начин нещата станат наистина сериозни е много по-лесно изведнъж да стане смешно, защото можеш лесно да разсееш напрежението, даже с една единствена шега. И затова – никакви шегички пред камерата!

Като говорим за напрежение, вашият герой си има взимане даване със закона. Случвало ли Ви се е нещо подобно в реалния живот?
АБ.: Много е глупаво, знам, но да, арестуваха ме малко след като навърчих 18 години за кражба от магазин. Бил съм толкова глупав! Какво съм си мислел? А това, което откраднах бяха чифт батерии за фотоапарат. Тогава въобще не смятах, че върша нещо нередно. Спомням си как си казах: „Не бъди страхливец! Вземи ги! Глупаво ще е от твоя страна ако не ги вземеш. Бъди мъж! Открадни ги!“ Но ме хванаха и тъй като току-що бях навършил осемнадесет, не бях длъжен да казвам на родителите си, така че събрах малко пари и си наех адвокат. Всичко вървеше гладко, докато не изпратиха писмо до в къщи. Баща ми откачи! Може би, защото самият той е адвокат. Никак не се гордея със случката и чак не ми се врява, че ви я разказах!

Фен ли сте на някой сериал? Какво гледате в момента?
АБ.: Ето, да видите, колко съм изостанал – в началото на първи сезон на „Игра на тронове съм“ и много ми харесва! Никак не бях заинтересован от цялата тази дандания около сериала, но пък и не ми се искаше съвсем да не съм в час. Някакво странно чувство, че не бих бил истински американец ако не гледам GOT! Но съм доволен, защото много ми харесва!

Успяхте ли да избегнете спойлерите?
АБ.: Не съвсем, но все пак е ок. Знам за „Кървавата сватба“ и че може би Джон Сноу ще умре, но не съвсем. Знам и че драконовите яйца ще се излюпят...
– Всеки понеделник от 22:00
_______________________________

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!