вторник, 16 юли 2019 г.

Три дни до крайния срок за кандидатстване в ПРОМЯНАТА 2019

Остават три дни до крайния срок за кандидатстване в шестото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с Фондация Reach for Change България.
Социални предприемачи с дух и силна мотивация, които са намерили решение на важен социален проблем на децата и младежите (0-24 години), могат да кандидатстват като попълнят онлайн формуляр до 23:59 ч. на 18 юли на https://nova.bg/promyanata. Конкурсът е отворен и за физически лица и организации с нестопанска цел. Не се изискват допълнителни документи и няма изискване за определен брой години дейност или обем управлявани средства.
В серия видеа финалисти от предишните издания на ПРОМЯНАТА споделят своя опит и съвети към бъдещите кандидати: „Ако в момента се чудите дали да кандидатствате или се притеснявате дали идеята ви е достатъчно добра или голяма – недейте да го мислите толкова, защото няма как от самото начало да знаете всички възможни сценарии и да сте изпипали всичко до последния детайл. Това се случва в работата с другите партньори, с другите проекти, с менторите на ПРОМЯНАТА. Всички те ще ви помогнат, за да направите от една проста концепция завършен и успешен проект. Така, както стана с Loveguide за тези пет години, откакто ние сме в ПРОМЯНАТА.”, разказа Надя Здравкова от екипа на Loveguide, финалист в първото издание на конкурса.
„ПРОМЯНАТА дава нещо много ценно във всеки един етап от обученията си, без значение докъде стигнеш. Дава ти една самооценка, дава ти възможност да откриеш неща, които не си разбирал, че всъщност правиш, и ти дава възможност да си структурираш знанията, уменията и работата, така че да ти е по-лесно. Така че дори и само попълването на формуляра ви дава една яснота за това докъде сте стигнали, какво още искате да направите.“ – допълва Яна Липованска, съосновател на Маргаритка и финалист от 2017 г.
И тази година изборът на победителя и финалистите в ПРОМЯНАТА ще премине през осем етапа и ще приключи през февруари 2020 г. Петимата най-добри кандидати - един голям победител и четирима финалисти - ще спечелят място в Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години. Големият победител ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лв., а още двама от финалистите, получили най-много гласове в етапа на онлайн гласуване - по 15 000 лв. В допълнение всички те ще получат значителна нефинансова подкрепа под формата на професионални консултации и обучения, менторство, медийна подкрепа и достъп до мрежа от потенциални партньори и селектирани социални предприемачи. Като част от процеса на селекция между 10 и 15 от най-добрите кандидати ще бъдат поканени в Акселератора на ПРОМЯНАТА – двумесечна безплатна обучителна програма, която ще им помогне да обогатят и развият проектите си преди да продължат в следващия етап на конкурса.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 96 000 деца и младежи от цялата страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!