събота, 1 юни 2019 г.

„Път без стъпки“ в „Темата на NOVA”

Тази седмица в „Темата на NOVA” репортерът Владислава Тричкова и операторите Радослав Илиев и Сафуан Ал Кюрди ще разкажат една история за любов и сила. За любовта, която създава и силата да крачиш, дори когато краката не те държат. 
Преди 6 години животът на семейството на Силвия и Любомир Василеви се преобръща – след нелеп инцидент тя остава в инвалидна количка. Силвия пада физически, а Любомир – емоционално. Но действителността не дава време за съвземане и мъжът решава да действа – лекувайки себе си, докато помага на жена си.
След злополуката със Силвия животът на Любомир е изцяло посветен на проекти и изобретения, с които да помага на хора в нужда. Заедно с екипа си той създава робот, в който са инвестирани много лични средства и часове усилен труд. „Омниботът“ дава възможност на Силвия да бъде самостоятелна и да води нормален живот. Освен робота, Любомир и екипът му създават още две чудеса – мотор, който е приспособен за ползване от хора с увреждания, и количка, с която те могат да „тичат“ на маратони.
Героите в „Темата на NOVA” казват, че трябва да погледнем към върха, когато е най-трудно. Да си го набележим като цел и да започнем изкачването. Защото път има. Дори, когато стъпките изглеждат невъзможни. А стигнем ли го, ако се погледнем в огледалото, ще видим... супермен. 

Гледайте „Път без стъпки“ в „Темата на NOVA“  тази неделя, 2 юни, веднага след централната емисия Новини по NOVA.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!