събота, 8 юни 2019 г.

"#Европа" - пред прага на лятото

Тази неделя екипът на „#Европа“ гостува в Европейския център за обучение на бъдещите астронавти в Кьолн. Цветелина Йорданова и операторът Атанас Атанасов представят звездния отбор на Европа и разкриват някои от тайните на специалната подготовка за космическите асове.
Изборите за Европарламент, както у нас, така и в останалите страни приключиха, но все още не са отшумели. В Мадрид и Брюксел продължават коментарите около бъдещата съдба на бившия каталунски лидер Карлес Пучдемон. Макар и спечелил мандат, той се сблъска с отказа на Европарламента да му бъде издаден пропуск за достъп в сградата. По закона на страната си, той трябва да положи клетва за вярност към конституцията на Испания на 17 юни, но все е в списъците на обявените за издирване. За странния случай на Карлес Пучдемон разказва в „#Европа“ Ива Стойкова.
Особени национални измерения придобиха евроизборите и в съседна Гърция. След загубата на управляващата партия „Сириза“, премиерът Алексис Ципрас обяви предсрочен парламентарен вот. Междувременно дясната опозиционна партия "Нова демокрация" спечели местните избори и кметските места в Атина, Солун и други големи градове, както и регионалните избори в почти всички области на Гърция. Горещото политическо лято ще се отрази ли на традиционното курортно оживление в страната, която по данни на Световната организация по туризъм е рекордьор по приходи от туризъм – гледната точка на бизнеса в южната ни съседка представят Теодора Гатева и Владимир Богдански.

Предаването на БНТ „#Eвропа“ се излъчва всяка неделя от 12,30 часа по БНТ1

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!