събота, 1 юни 2019 г.

128 класа от цялата страна развихриха творческите си умения в състезанието Студио „Въображение“

В състезанието Студио „Въображение“ за най-интересна и атрактивна рисунка на нов персонаж, сценарно табло или комикс, се включиха 128 класа от училища в цялата страна.  Победители в надпреварата са 6 класа, с деца между 5-15 години. Инициативата е на любимия детски телевизионен канал Cartoon Network. Тя стартира на 22-ри април и завърши на 26-ти май. Главната идея бе децата да работят в екип и да открият колко чудесно може да е, когато творят заедно.

Международно жури в централата на любимия на децата телевизионен канал избра победителите в двете категории – рисунка на измислен герой и изработване на сценарно табло/комикс.

За най-атрактивна рисунка на анимационен герой комисията определи работата на 3-ти „А“ клас на 48 Основно училище „Йосиф Ковачев“ в София. На второ място се нарежда  2-ри „А“ клас на Начално училище „Христо Ботев“ в Троян, а на трето – 1-ви клас на Първо частно средно училище „Леонардо да Винчи“ в Русе.

Сред класовете, които решиха да създадат сценарно табло или комикс, първи са 3-ти „Б“ клас на Средно училище „Д-р Петър Берон" в Пазарджик. Втори са 3-ти клас на Руски Лицей „Г. С. Уланова“ – София, а трети – сборна група 1-ви клас на Средно училище „Свети Климент Охридски“ в гр. Аксаково, обл. Варна.

Големите победители във всяка категория получават по един таблет за рисуване, посещение от аниматори от Студио „Змей“, на което децата ще бъдат запознати с българските анимационни процеси и ред полезна информация. Всяко дете ще получи и индивидуален комплект с награди. Тези, които се нареждат на второ и трето място, получават комплекти от брандирани подаръци, като всички материални награди в състезанието са предоставени от Cartoon Network.

Партньори на конкурса тази година са детската медия „Първите седем“, анимационното Студио „Змей“,  младежката организация Фондация „Тротоара“ и  обичаните влогъри „Айде БГ“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!