понеделник, 27 май 2019 г.

В очакване на премиерата на сериала "NOS4A2" по AMC на 6-ти юни - Послание от Джо Хил и повече за героите в сериала "NOS4A2"

Базиран на едноименния бестселър на Джо Хил от 2013 година, премиерният сериал на AMC „NOS4A2“ ще стартира  на 6-ти юни в 23.00 ч., а следващите епизоди ще се излъчват всеки четвъртък в 23.00 часа по AMC.
Ето какво е посланието на Джо Хил към бъдещите зрители на сериала
„Веднъж Лон Чейни каза: “Няма нищо забавно в един клоун в полунощ.” Аз мога да добавя, че няма нищо, сгряващо душата, в изпълнението на коледна музика в гробище. Кошмарите – и добрата хорър литература – вземат нещата, които обичаме, и ги обгръщат с тайнственост.
Аз нямах големи амбиции по отношение на NOS4A2... Исках само да плаша хората до смърт в протежение на няколкостотин страници и да им дам възможност да избягат за малко от еднообразието. Имах идеята за кола, задвижвана с човешки души, вместо с бензин. Шофьорът Чарли Манкс е обикалял по черните пътища на Америка почти век, за да събира деца, трупайки душите им и оставяйки изпразнените от съдържание чудовища в ужасяващ алтернативен свят, наречен Кристмасленд. В Кристмасленд всеки ден е Коледа, нещастието е забранено със закон... а жизнерадостните тълпи от лишени от душите си деца са забавляват с весели игри, като „Прободи скитника с ножица“ и „Ухапи най-малкия“.
Моят Дракула от междущатските пътища е действал необезпокояван почти сто години. Но, всичко това се променя, когато той се сблъсква с млада жена на име Вик Маккуин. Вик притежава необикновена дарба и усет към загадъчното. Карайки старото си разнебитено и прашно колело, тя може да открие пътя до всичко, което търси – изгубена гривна, изчезнала жена, приятел в нужда. Чарли Манкс е най-лошият кошмар за всеки родител, но Вик Маккуин е неговият кошмар. Те се сблъскват многократно в поредица от свръхестествени противоборства, които превръщат пътищата в червени магистрали.
„NOS4A2“ е историята на Вик – млада жена, родена и отраснала в бедняшкия Хейвърхил, Масачузетс, с дух, който е плод на възпитанието на обичащ, но авторитарен баща и на сурова, но грижовна майка. Нейното въображение й отваря вратите към зашеметяващите възможности на окултното. Способността й да вижда най-доброто у другите я прави безценен приятел, а непреклонната й смелост я превръща във враг, с който трябва да се съобразяваш. За мен тя беше добър спътник през годините, в които пишех книгата.
Сега е ваш ред да тръгнете на път с Вик... и с Чарли.
Доволен (и изумен) съм от работата на Ашли Къмингс, Джейми О’Брайън, Закари Куинто и целия екип на AMC по време на десетте епизода от първи сезон. Заедно, те изведоха героите от страниците на книгата и им вдъхнаха пълноценен и плашещ живот в един раздираш сърцето конфликт, който не прилича на никой друг хорър филм.
Какво вълнение. Надявам се да ви хареса. На мен поне ми харесва. Що се отнася до мен, всеки един епизод приличаше на порция подранила Коледа.

Искрено ваш,
Джо Хил / март 2019 г.“
Кои всъщност са героите в сериала „NOS4A2“?
Чарли Манкс (В ролята Закари Куинто)
Интелигентен и съблазнителен безсмъртен, който претендира, че избавя децата от лоши или небрежни родители, Манкс примамва жертвите си в специалната си кола с обещания за Коледа всеки ден. Той се храни с душите им, докато ги отнася в Кристмасленд – измамно ледено коледно селце във въображението на Манкс, където нещастието е забранено със закон. Когато Вик открива опасната си дарба, целият свят на Манкс е застрашен.

Вик Маккуин (В ролята Ашли Къмингс)
Дете от работническата класа с труден живот у дома, тя притежава изобретателност и стремеж да поддържа семейството си сплотено, които пробуждат свръхестествената й способност да намира изгубени неща. Дарбата на Вик, която е потенциално опасна за Чарли Манкс, я поставя под прицела му и слага началото на тяхното противоборство. Докато Вик навърши пълнолетие, тя е принудена да превъзмогва истината за своите родители и обстоятелствата, в които се намира, борейки се да разгроми Манкс и да освободи жертвите му, без да изгуби разсъдъка си.

Бинг Партридж (В ролята Олафур Дари Олафсон)
Партридж е трудолюбив човек с тайнствено минало и впечатлителен ум, който се оказва привлечен от Чарли Манкс.

Линда Маккуин (В ролята Вирджиния Крул)
Грубата, изтощена от работа майка на Вик е решена да поддържа сплотеността на семейството си и да защитава своята дъщеря. Понякога тя се вкопчва прекалено силно в хората, които обича.

Крис Маккуин (В ролята Ебън Мос Бакрач)

Представител на работническата класа, чаровният баща на Вик има склонност към пиенето, но изпитва дълбока любов и проявява голямо разбиране към дъщеря си. Сложен човек със своите недостатъци, Крис се мъчи да направи това, което е правилно за Вик, но често пъти неуспешно.

Маги Лий (В ролята Джакара Дж. Смит)
Въздухарка с лилава коса от щата Айова със Скрабъл портал към Вселената, библиотекарката Маги се оказва по следите на Чарли Манкс след изчезването на едно познато момче. Тя бързо осъзнава, че единствената й надежда да открие Манкс е Вик Маккуин с нейната дарба.

Снимки:
Pari Dukovic/AMC
Zach Dilgard/AMC

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!