неделя, 19 май 2019 г.

Тайните на Ренесанса и Световен ден на околната среда по Da Vinci през юни

Представяме ви премиерите и акцентите по Da Vinci през юни 2019.

Премиери
Ренесансът: Без окови


Част I: 12ти юни 2019 – сряда в 23:00 ч.
Част II: 19ти юни 2019 – сряда в 23:00 ч.
Част III: 26ти юни 2019 – сряда в 23:00 ч.
Вижте Ренесанса такъв, какъвто не сте го виждали никога преди това, с помощта и ентусиазма на изкуствоведа Валдемар Янушчак. Поставяйки под съмнение някои от разпространените вярвания за тази вълнуваща епоха в историята на изкуството, в продължение на четири епизода той разглежда влиянието на религията, социалния климат и художествената сцена във Венеция и Брюж върху работите на великите художници от онова време. С проникновени анализи на техните картини той ги възкресява за живот в своя уникален стил. Гледайте „Ренесансът: Без окови“ по Da Vinci на 12ти, 19ти и 26ти юни в 23:00 ч. Удивявайте се!

СПЕЦИАЛНИ АКЦЕНТИ
Световен ден на околната среда


Сряда, 5ти юни 2019 от 19:00 ч.
Без значение на това в кое място от света живеем, нещото, което всички споделяме, е фактът, че наричаме Земята свой дом. Но, навсякъде по света ние започваме да изпитваме проблеми, тъй като продължаваме да създаваме отпадъци, които не изхвърляме по правилен начин! Днес те замърсяват нашата земя, нашата вода и дори нашия въздух. Това не е добре! Бъдете с нас по Da Vinci в Световния ден на околната среда, когато ще ви покажем магията на нашата удивителна планета и важните неща, които можем да направим, за да я запазим чиста и щастлива.
Рециклирането не е задължително досадна работа – то може да бъде и забавление! Гледайте „Пълен боклук“ и вижте някои страхотни начини да превърнете стария боклук във впечатляваща мода и удивително изкуство. Какво мислите за хартиената джунгла на Ела?
Не можете да контролирате времето, но можете да го създадете у дома! Направете облаци, вълни и торнадо с „Доказано от опит“ и „Изследователи: Направи си сам наука“. Удивете приятелите си с водната бутилка – предизвикателство на Стив. Естествено, ще спечелите!


А знаехте ли, че пластмасата може да се използва за направата на плаваща къща? Гледайте „Знаеш ли как?“, за да видите нови страхотни идеи, които ще ни помогнат да работим с природата – дори по време на наводнения и бури.
Гледайте Da Vinci на 5ти юни в 19:00 часа, за да откриете още повече начини, по които можем да помогнем. Удивявайте се всеки ден!


19:00 Доказано от опит - Вълни
19:10 Доказано от опит - Пластмаса
19:30 Изследователи: Направи си сам наука - Времето
20:00 Пълен боклук - Чудовищен праг и Банкси
20:30 Пълен боклук - Страхотен стил и Бриджит Райли
21:00 Знаеш ли как?- Наука за сезоните
21:30 Знаеш ли как?- Наводнения, потъващи брегове, бури: как да живеем с тях в ежедневието?

Продължаващи НОВИ епизоди:
Ловци на история
Всеки петък в 18:30 ч.

Шеф тийнейджър
Всяка събота в 20:00 ч.

Гениите
Всяка неделя в 23:00 ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!