Серийният филм на БНТ "Островът на сините птици" с предпремиерна прожекция

0
„Мечтата ми беше да направя филм за деца“ - сподели режисьорката Кристина Грозева по време на предпремиерната прожекция на новия сериал на БНТ „Островът на сините птици“. Утвърденият творчески тандем Грозева и Петър Вълчанов, чието дело са едни от най-награждаваните съвременни български филми „Урок“ и „Слава“, стоят и зад новия проект, продуциран от обществената медия. Първата публична прожекция събра в „Кино Култура“ журналисти и хора на изкуството с творческия екип и актьорския състав на сериала, чиято телевизионна премиера ще бъде на 1 юни от 19:00 ч. по БНТ1.

От дълго време в българския ефир не се е появявал подобен приключенски филм за цялото семейство с участието на деца. Носталгията по филми-класика като „Синьо лято“, „С деца на море“, „Войната на таралежите“ пролича и по време на прожекцията на първия епизод от „Островът на сините птици“, който публиката посрещна с приповдигнато настроение и много аплодисменти.  В сериала на БНТ участие взима и любимия на поколения зрители актьор Михаил Мутафов, който изиграва първата си роля в детски филм преди почти половин век именно в „С деца на море“.

Малките герои от сериала: Ники (в ролята - Матей Бърнев), Алекс (в ролята - Деян Профиров), Армандо (в ролята - Калоян Христов), Габриела (в ролята - Ирина Вълкова) и Зоица (в ролята - Антониа Димитрова) срещнаха първите си почитатели. Част от децата изпълняват и песента, написана специално за филма, която вече обещава да се превърне в новия музикален хит сред подрастващите това лято. Композитор е Христо Намлиев, а текстът е на Веселка Кунчева.

Зрителите на обществената медия ще имат възможност да гледат осемсерийния филм  „Островът на сините птици“ четири поредни уикенда от 1-ви юни от 19:00 ч. по БНТ1. Повторенията на епизодите ще бъдат по БНТ2 от 15 юни в съботните дни от 16:00 ч. Всички епизоди ще могат да бъдат гледани и през официалния YouTube канал на сериала: https://www.youtube.com/channel/UCMjT0mNFtqZ23Q39XNON8Pw/featured

Публикуване на коментар

0Коментари
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Публикуване на коментар (0)

#buttons=(Приемам !) #days=(20)

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Learn More
Accept !
To Top