Европейската космическа агенция - поглед отвътре

0
Предаването на БНТ „#Европа“
предоставя уникална възможност на зрителите тази неделя –
да надникнат в центъра за подготовка на астронавти в Кьолн

Европейската космическа агенция е едно от местата, където изключително рязко се допускат телевизионни камери, но екипът на БНТ – Цветелина Йорданова и оператора Атанас Атанасов имаха този шанс.
В няколко епизода на „#Европа“ първият български телевизионен екип, заснел моменти от работата на космическия център, ще представи интересни подробности за стъпките в бъдещето. Тази неделя темата е космическото меню.
Теодора Гатева и Владимир Богдански предлагат на зрителите интересен поглед към колоритния пазар на Солун. И днес той носи някои от щрихите на древната агора – място за общуване, за обмен на новини и за политически дискусии. Експертите смятат, че южната ни съседка успешно преодолява кризата, а „#Европа“ дава трибуна на хората от „Капани“ – най-стария пазар в Белия град. Само след седмица и те, заедно с още 350 милиона граждани на ЕС ще могат да гласуват за новия Европарламент. Ще успее ли кампанията да стопи преднината на онези, които все още делят своите интереси на „национални“ и „други“ – тази неделя „Галъп интернешънъл“ представя данни от проучването, проведено по поръчка на БНТ. Въпреки големия процент българи, които все още трудно вписват конкретните си потребности в европейския контекст, все повече популярни личности се включват активно в капанията за активност на изборите „Този път ще гласувам“. В „#Европа“ своето послание отправя един от най-актуалните композитори, музиканти и актьори  Стефан Вълдобрев.
В сряда пряко от Европейския парламент в Брюксел, Българската национална телевизия излъчи дебата между  претендентите за поста председател на Европейската комисия. През 2014 г. ЕК въведе системата на „водешите кандидати“ (Spitzenkandidaten) и тази седмица „#Европа“ представя кратките обръщения на шестимата представители на основните европейски партии.

Точно седмица преди изборите за Европарламент –
 гледайте предаването на БНТ „#Европа“ в неделя (18 май) от 12:30 часа!

Публикуване на коментар

0Коментари
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Публикуване на коментар (0)

#buttons=(Приемам !) #days=(20)

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Learn More
Accept !
To Top