Тази седмица в "#Европа" - Какви са важните теми за българите преди евроизборите

0
Мнозинство от българите не смятат, че европейските избори ще променят живота им. Преобладаваща част от анкетираните в рамките на специалното изследване, проведено от „Галъп интернешънъл“ по поръчка на БНТ, не очакват съществени промени и за страната ни от предстоящия евровот. В същото време надеждите за положителна промяна за самия ЕС са значителни. Колкото по-високи са образованието и доходите на участниците в допитването, толкова по-високо се оценява важността на предстоящите Европейски избори както за Европа и за България, така и в личен план. Дори когато мислят за европейските, а не за нашите национални избори, българите отчитат като основен проблем бедността. Следва корупцията и едва след това идват глобалните въпроси - бежанският проблем и тероризмът.
По-оптимистично настроени по всички въпроси са хора с по-благоприятна житейска перспектива. Политическите пристрастия също оказват влияние. Социолозите отчитат, че младите българи са по-чувствителни към теми като образованието и замърсяването на околната среда, а техните страхове са свързани с безработицата, корупцията и бедността.
Данните от национално представително изследване лице в лице на „Галъп интернешънъл“, проведено сред 1014 пълнолетни българи в цялата страна, ще бъдат представени в поредния брой на предаването „#Eвропа“ тази неделя (12 април).
Веднага след обедните новини по БНТ1 „#Eвропа“ среща мненията  на главния редактор на списание „Консерватор” – Николай Облаков и на Жулиета Пенева – директор на фондация „Силна Европа” по въпроса „какво трябва да се промени, за да бъдем щастливи в Европейския съюз“.
Международно признатият майстор-готвач Джейми Оливър е основател на благотворителния ресторант „Фифтийн“. Заведението взима на стаж млади хора, които се нуждаят от втори шанс, за да намерят мястото си в обществото. Оливър, който получи регионално финансиране за проекта си в Корнуел, е и главен инициатор на кампанията за здравословно хранене в училищата в Обединеното кралство. „#Eвропа“ разказва подробно за идеята, чийто автор признава възхищението си от личности като Пол Смит и Ричард Брансън, постигнали успех в общество, където творчеството се цени високо и вярва, че креативните млади хора трябва да бъдат окуражавани.
В края на седмицата, в която Европа отбелязва своя празник, Деница Торньова и Иван Палейков разказват за Фестивала на светлините. Тази година Европейската столица на културата – Пловдив става част от календара на впечатляващия фест с поредица от светлинни инсталации в Деня на Европа.

Гледайте предаването „#Eвропа“ в неделя (12 април)
веднага след обедните новини по БНТ1!

Публикуване на коментар

0Коментари
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Публикуване на коментар (0)

#buttons=(Приемам !) #days=(20)

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Learn More
Accept !
To Top