петък, 24 май 2019 г.

Антон Хекимян и Светослав Иванов с първо по рода си изборно студио паралелно от София и Брюксел на 26 май по bTV

Единствено по рода си изборно студио паралелно от София и Брюксел, с включвания на живо от най-горещите точки в Европа и България, важни и любопитни гости от всички сфери на обществено-политическия живот и високотехнологично представяне на нагласи и резултати ще доближат зрителите на bTV до най-важното в изборния ден на 26 май. Журналистите в новинарската редакцията с най-голямо доверие в България ще поставят специален фокус на промяната, която се очаква в Европа след вота – разместване на политическите пластове в Европарламента и влиянието, което това ще окаже върху качеството на живот на хората в страните членки.
За първи път в българския ефир продукционен екип на bTV ще реализира изнесено изборно студио от сградата на Европейския парламент. Точно в 17.00 ч. Антон Хекимян и Светослав Иванов паралелно от София и Брюксел ще направят зрителите свидетели на интересни срещи с ексклузивни гости в специалното студио „Промяната Европа”. Заедно с авторитетни анализатори, политици, ключови фигури от европейските институции и любими лица от ефира на bTV, двамата водещи ще предадат на живо настроенията в решаващия за Европа ден.
Стартът на изборния ден е в 08.00 ч. сутринта със специалното издание на „Тази събота и неделя“ с Алекс Кръстева, Жени Марчева и Диана Любенова, а краят традиционно е отворен. В студиото на предаването Жени Марчева ще посрещне чужденци, намерили своето място в Европа в рамките на България, както и българи, избрали да напуснат родината, които ще споделят своя поглед към отворените граници на променящия се континент. Какво е онова, което в крайна сметка повлиява на хората, за да направят своя европейски избор - експерт ще разговаря с водещата за психологията на гласуване.

През целия ден постоянните и извънредни емисии на bTV Новините с водещи Виктория Петрова и Юксел Кадриев ще информират зрителите за случващото се в секциите у нас и в Европа, а специалната обедна емисия новини ще бъде с продължителност един час. Десетки репортери и кореспонденти от нюзрума на bTV ще следят динамиката на събитията с живи включвания и разследвания на новите схеми за търговия с вот.

Ще бъдат проследени и изборите по европейски. Специалните пратеници на bTV - Иван Георгиев, Кристина Баксанова, Петър Нанев, Илияна Димитрова, Найо Тицин, Десислава Минчева-Раул и Вера Найденова ще проследят на живо евровота в Унгария, Германия, Румъния, Великобритания, Франция, Белгия и Италия.
По традиция, точно в 20.00 ч. в ефира на bTV и bTV Радио ще станат ясни и първите резултати от екзит пола на независимата социологическа агенция „Алфа Рисърч”. С помощта на Лиляна Боянова, чрез последно поколение триизмерни визуализации, данните за избирателната активност ще оживяват във виртуалното студио на bTV. Освен в ефира на bTV и bTV Радио, палитрата от събития в изборната неделя може да бъде проследена на сайта и мобилното приложение на bTV Новините. Зрителите могат да коментират и задават въпроси към политиците на Facebook страницата. Платформата на bTV за гражданска журналистика „Аз, Репортерът” ще събира сигнали за нередности или любопитни факти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!