сряда, 29 май 2019 г.

Премиера на „Островът на сините птици“ - 1 юни / 19:00 ч. / БНТ1

Това лято БНТ събира малки и големи пред телевизионния екран. От 1-ви юни в събота и в неделя от 19:00 ч. по БНТ1 в продължение на четири седмици обществената медия ще излъчва серийния филм „Островът на сините птици“. Лентата е издържана в любимия, макар и позабравен стил на приключенския филм, подходящ за цялото семейство, и ще отведе зрителите във вълшебния свят на детството, изпълнен с много пакости и копнежи.

След успехите на сериала „Денят на бащата“ и филма „Лошо момиче“, „Островът на сините птици“ е третата премиерна продукция на БНТ за 2019 г. Този път в центъра на сюжета са пет деца, които изживяват едно незабравимо лято. В ролите на малчуганите влизат Матей Бърнев, Деян Профиров, Ирина Вълкова, Калоян Христов и Антониа Димитрова. През забавни случки и приключения малките герои от сериала научават много за безценните неща в живота.

Лятната ваканция за Ники (в ролята Матей Бърнев) се очертава доста скучна – почивка на море с родителите (в ролите Иван Бърнев и Маргита Гошева), без телефон и интернет. На всичкото отгоре му се налага да се грижи за по-малкия си братовчед Алекс (в ролята Деян Профиров), който му „къса нервите“ с детинщините си. Скуката се оказва мираж, когато братовчедите намират приятели и неусетно се забъркват в търсенето на легендарно пиратско съкровище, заровено на Острова на сините птици – тайнствено и недостъпно парче суша навътре в морето. Ще намерят ли децата съкровището преди страшния стар пират? Ще запазят ли приятелствата, любовта и дори живота си, ще стане ясно в сериала.

„Всички емоционални картини от детството изплуваха в съзнанието ни, докато се запознавахме със сценария на „Островът на сините птици“ и зареждахме творческите си батерии за бъдещата работа“, споделят режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, чиято работа е позната на зрителите от едни от най-успешните български филми в последните години – „Урок“ и „Слава“, отличени с множество награди от престижни международни фестивали.

В сериала участват още: Мариана Крумова, Ива Огнянова, Венцислав Константинов и Свежен Младенов. Във филма на БНТ пред камерата с роли в него застават и режисьорите Николай Тодоров и Милко Лазаров, който е и креативен продуцент на сериала. В „Островът на сините птици“ специално участие взима и актьорът Михаил Мутафов (в ролята на пирата Рое Жерминяк), който тази година бе удостоен с наградата „Икар“ за чест и достойнство от Съюза на артистите в България.

„Островът на сините птици“ е създаден по мотиви от романа „Островът“ на българския писател и журналист Александър Секулов. Сценаристи на 8-серийния филм са: Павлина Божкова, Дечо Таралежков, Симон Еди Шварц, Пламена Велковски, Сабина Иванова и Емил Стефанов. Оператори са Крум Родригес и Калоян Божилов, и двамата носители на наградата „Златна роза“, както и на редица други престижни отличия.

Освен актьорските заложби на Матей Бърнев и Деян Профиров, филмът разкрива и музикалния им талант в изпълнението на песента към сериала. Автор на текста е Веселка Кунчева, а музиката във филма е дело на Христо Намлиев, носител на награди „Икар“ и „Аскеер“ за театрална музика.

„Островът на сините птици“ е продукция на Българска национална телевизия. Изпълнителен продуцент е „Ред Карпет“.

Гледайте „Островът на сините птици“ от 1-ви юни
в събота и в неделя от 19:00 ч. по БНТ1 и повторенията на епизодите по БНТ2 от 15 юни в съботните дни от 16:00 ч.!

2 коментара:

  1. Здравейте на 03 06 2019 г следобед от 15 и 30 Бтв Комеди найстина ли ще изльчи сериала хит Новите Сьседи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, както вече казахме, така е обявено от телевизията. Възможно е обаче и да е грешка. Ще видим в понеделник. Поздрави!

      Изтриване

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!