„Европейци сме ний… ама все недотам” в bTV Репортерите тази неделя

0
Кристина Газиева разказва за различната България през погледа на успеха зад граница

На прага на изборите за Европейски парламент, тази неделя в bTV Репортерите Кристина Газиева и операторът Александр Осиченко ще потопят зрителите на bTV в атмосферата на Франция и ще ги срещнат с успели българи в Париж и тяхното виждане за родината през призмата на успеха зад граница.
Въпреки че от 12 години България е член на Европейския съюз, хиляди българи избират да търсят по-добро бъдеще на Запад. Само във Франция българските емигранти са над 30 000. Защо не се връщат? Кои са дупките в българската система, които ги спират да изберат родината? И виждат ли в лицето на България един равноправен член на Съюза?
В неделната вечер екипът на bTV разказва историята на проф. Минко Балкански – световноизвестен физик, който от над двайсет години помага на талантливи българи да успяват в науката. Защо той е обиден на държавата и защо вярва, че тя трябва да се управлява по друг начин? Зрителите ще получат отговорите на тези въпроси лично от него.
Кристина Газиева и Александр Осиченко обещават среща и с известния лекар проф. Боян Христофоров и съпругата му графиня Ан дьо Колбер-Христофоров. В дома им живее 79-ия поред студент, който е българин.  Разговорът с тях дава отговори на въпросите защо все още има теч на кадри от България и кой е най-големият комплекс на българина.
Срещите продължават с успели български учени и художници, които също живеят във Франция и не обръщат поглед назад. Различна ли е България през очите на успелите ни зад граница сънародници и докъде се простира надеждата им за по-сигурна и по-силна Европа след изборите – отговорите във филма „Европейци сме ний… ама все недотам“, от 19.30 ч., на 7 април, в ефира на bTV.
„Европейци сме ний… ама все недотам” е част от журналистическата поредица на bTV Новините „Промяната Европа“, посветена на предстоящия евровот и предизвикателствата, пред които се изправят България и страните-членки на променящия се Европейски съюз. Проектът е израз на стремежа на редакцията с най-високо доверие в България да даде на зрителите на bTV всеобхватна и обективна картина за процесите, които определят посоката и качеството на живота на хората и се реализира в ефира на новините и актуалните предавания на bTV и bTV Radio, както и в специална секция на btvnovinite.bg.

Публикуване на коментар

0Коментари
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Публикуване на коментар (0)

#buttons=(Приемам !) #days=(20)

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Learn More
Accept !
To Top