Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Актуално:

latest

Уникални архивни кадри и неизлъчвани откровения на „светеца от Байлово“ дядо Добри – във филма „Тихият ангел“ по bTV

В навечерието на един от най-светлите християнски празници,  bTV представя една история за смирението, любовта към Бог и вярата на „светец...

В навечерието на един от най-светлите християнски празници,  bTV представя една история за смирението, любовта към Бог и вярата на „светеца от Байлово“ - дядо Добри. Телевизионната премиера на документалната лента „Тихият ангел“, ще се излъчи на 26 април в 18 часа по bTV.
„Тихият ангел“ разказва за живота на дядо Добри в поредица от интервюта с хора, чиито съдби са преплетени с неговата. Във филма са включени уникални архивни кадри, както и неизлъчвани досега откровения на Дядо Добри. „Светецът от Байлово“ преживява две войни, смяната и налагането на новите политически режими, както и страстите на новото време. Така, по време на Втората световна война, в която губи близките си, Добри Добрев остава съвсем сам и объркан. Тогава обаче открива Господ. От този момент нататък, „светеца от Байлово“ променя изцяло живота си, като се отказва от всичко материално и временно и отдава живота си на една велика мисия в името на доброто.
Старецът с чисто и голямо сърце, успява да събере средства за реставрирането и построяването на редица църкви и храмове в България.  Дядо Добри е човекът, който допринася най-много за реставрацията на катедралата „Св. Александър Невски“, като става най-големият дарител в историята на храм-паметника. Освен проследяването на необикновената мисия на дядо Добри, в емоционалния разказ са включени личните истории на близки до него хора, както и неизлъчвани досега откровения за измеренията на доброто и любовта към Бог от първо лице.
„Тихият ангел“ ще насочи фокуса върху въпросите, свързани с истинските неща в живота. Тази вдъхновяваща история за чистата любов, смирението на духа и непрестанната вяра, че доброто е господар на света - гледайте на 26 април в 18:00 часа по bTV .
 „Тихият ангел“ (The silent angel), Копродукция между България, Германия и Съединени Американски Щати, 2018 година;
Документален, биографичен;
Режисьор: Неди Джон Крос

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!