Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Актуално:

latest

Полицай подготвя Лидия Инджова за ролята на Донка в „Дяволското гърло”

Актрисата разказва за предизвикателствата пред нейната героиня в криминалната драма пред Цветелина Шенева за вестник „24 часа” „На 26 годи...

Актрисата разказва за предизвикателствата пред нейната героиня в криминалната драма пред Цветелина Шенева за вестник „24 часа”

„На 26 години аз, Донка, не съм искала помощ от никого, не са ми подарили и не съм взела нищо наготово. Червила и обувки не ме интересуват, а работа в Смолян най-много има за жените около печката. Да, ама на мен не ми стига... Преборих ги - с техните камъни по тяхната глава. Като си жена, те подценяват - и тия, които преследваш, и началниците... Терминът ми е на 13-и, а не знам как ще си тръгна от работата. И тя как ще си тръгне от мене -не съм момиче за памперси и пюрета...”

Това е представянето на един от основните персонажи в криминалния сериал на NOVA „Дяволското гърло". Донка е от онези мъжки момичета, които тичат наравно с колегите си от полицейското управление и влагат цялата си енергия в разследването на тежките убийства в родния й край. И то когато е в напреднала бременност в очакване на първото си дете. В ролята се превъплъщава младата актриса Лидия Инджова, която толкова умело я играе, че спечели сърцето на зрителите, които вече чувстват нейната героиня като своя приятелка. Как Лидия е постигнала тази автентичност на своето изпълнение, актрисата разказва пред Цветелина Шенева за вестник „24 часа”.

Лидия е завършила НАТФИЗ в класа на професор Стефан Данаилов, но любовта и кариерата ѝ я отвеждат отвъд границите на България. Снимала се е в игралния филм „Проблемски хотел" на Маню Риш, един от големите белгийски режисьори. След това участва и в няколко други игрални филми, сериали, късометражни ленти, реклами, а съвсем наскоро прави и по-голяма роля в белгийски сериал. Инджова има агент в Париж, който да преговаря договорите й. Не спира и с работата в България - през последните две години снима доста тук, така че се прибира често и има възможност да вижда близките си. Актрисата има роля и в дебютния игрален филм на Яна Титова „Доза щастие", направен по автобиографичната книга на Весела Тотева. Той тръгва на 8 ноември в кината и зрителите ще я видят в съвсем нов образ.

Лидия влиза в „Дяволското гърло" по класическия начин - с прослушване. Един ден й се обажда кастинг режисьорката Гергана Кадиева и й казва: „Лиде, моля те, тук търсим човек за тази роля, запиши се и ми прати да те видим още днес." Въпреки краткия срок актрисата записва как чете монолог - въпросното представяне на героинята ѝ и същата вечер праща видеото. „Лиде, Лиде, избрали са те!", й съобщава още на следващия ден режисьорката. А Инджова не се и замисля дали да стане част от екипа.

Най-силно в проекта я привлича образът на Донка. „В нормални обстоятелства тя не отстъпва по нищо на колегите си полицаи, но сега я виждаме в период от нейния живот, който я прави много уязвима. Това е интересното - мъжкото момиче е поставено в обстоятелства, в които трябва да стане и жена, и майка", споделя Инджова.

За да се подготви за образа, актрисата говори с истински полицаи. „На място се срещнах със следовател, която ми разказа за трудностите на жените полицайки - че често са подценявани все още, без да правим генерални заключения. Това ми помогна да подсиля амбицията у Донка, която като бременна трябва да върши тройно повече работа, за да се доказва".

В сериала за четвърти път й се налага да играе бременна жена. Лидия все още не е станала майка, затова търси съветите на свои приятелки, които вече имат деца, за да й разкажат малко повече за периода на очакването. Говори със своята приятелка - актрисата Уляна Чан, която вече има три момчета. „Тя ми обясни за всички проблеми, които възникват, докато си бременна. Къде и колко ти тежи, какво можеш и какво не можеш да правиш."

За да е максимално автентично всичко, тя носи голям изкуствен корем, направен от силикон и няколко пласта плат. Снимките са по цял ден в жегата по скалите на Родопите и макар той да не тежи, Лидия се чувства като в сауна.

Майка ѝ е споделила, че образът ѝ изглежда изключително достоверно. Цялото ѝ семейство следи с интерес, но не само заради мен, а и защото им харесва сериалът." Дали ще има бебе до края на сериала? „Предлагам ви да гледате всеки четвъртък в 22.00 ч. по NOVA", усмихва се загадъчно Лидия Инджова.

Какво още разказва актрисата за своя професионален и личен живот, четете във вестник „24 часа”.

Не пропускайте какво ще се случи с Донка в новия епизод на „Дяволското гърло" – този четвъртък в 22.00ч. по NOVA.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!