Христо Петков: Асен Чанов не е лошото ченге в „Дяволското гърло”

0
Актьорът разкри подробности за своя герой в българската криминална драма при гостуването си в „Събуди се”

„Не бих определил Асен като лошото ченге. Просто има по-изявено чувство за свобода от брат си. Не го възприемам като лош. Може би така излиза заради някои от сцените в сериала”, разкри Христо Петков за своя герой в „Дяволското гърло” при гостуването си в „Събуди се”. Той е един от най-интересните актьори на българската сцена. Героите му са сложни и противоречиви. Играл е в пиеси на Гогол, Шекспир и Чехов. Зад гърба му са персонажи като Юда и Бенковски. В киното прави запомнящи се роли в хитове като „Дзифт” и „Възвишение”, а най-новото му екранно превъплъщение е в криминалния сериал „Дяволското гърло” по NOVA.

„Асен е интересен образ, защото е много противоречив. Затова е интересно да го играеш. Всеки актьор обича да играе роли, които не са нито в черно, нито в бяло. Той има много противоречия в себе си, които са свързани и с детството му, и със семейството му, а и със самия него. Колкото и респект да всява, в него има голяма доза страх, както и у брат му. Без да издавам подробности, мога да кажа, че Мия и Филип няма да се справят със случая без помощта на Асен”, загатна Христо Петков за развитието на сюжета в първата по рода си в родния ефир българска криминална драма. 

„Обичам да ходя в планината. В Родопите беше много хубаво. Обичам и Рила, и Пирин, но Родопите са особена планина. Магична. Мисля, че понеже всички бяхме там заедно толкова дълго време, е една от причините сериалът да има този успех. Защото ако бяхме в София, има много други неща, с които да се занимаваш. Имахме възможност да се концентрираме върху това, което правим и да сме отдадени на него. Абсолютно всички в екипа станахме много близки. На втората седмица бяхме като едно семейство.”, разказа актьорът.

Очeвидно екипът толкова е бил погълнат от историята, че някои от сцените са били реални, а не актьорска игра.

„Шамарът, който ми зашлеви Васил Банов в сериала, беше истински. Той е много респектиращ и суров актьор. Впечатлен съм от това, което прави”, сподели Христо Петков.

„Много добре се стегна възелът в сюжета около тези убийства. Тепърва ще се разплита. Но мисля, че не убиецът е най-важен в историята, а как ще се разплете тази история, защото всички са свързани с тези убийства. Абсолютно всички имат пръст в тази работа”, загатна актьорът за развитието на мистерията в „Дяволското гърло”.

Какво още разказа Христо Петков за професионалния и личния си живот, гледайте в интервюто му с Мартина Ганчева за „Събуди се”.

BНе пропускайте следващия епизод на „Дяволското гърло” на 9 май от 22.00 ч. по NOVA.

Публикуване на коментар

0Коментари
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Публикуване на коментар (0)

#buttons=(Приемам !) #days=(20)

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Learn More
Accept !
To Top