Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Актуално:

latest

Творчески конкурс предизвиква децата да развихрят въображението си

Състезанието Студио „Въображение“ за рисунка на нов персонаж, сценарно табло или комикс се провежда за пети път  Инициативата Студио „Въ...

Състезанието Студио „Въображение“ за рисунка на нов персонаж, сценарно табло или комикс се провежда за пети път 

Инициативата Студио „Въображение“ стимулира малките творци и художници да се потопят в света на анимациите за пета поредна година. Конкурсът на Cartoon Network ще се проведе между 22 април и 26 май и е за ученици от 5 до 15-годишна възраст. Той е под надслов „Рисувай и се забавлявай!“ и главната му идея е да запознае младите творци с начините за създаване на анимация и  също да събуди техния интерес и креативен потенциал.
През изминалите няколко години конкурсът се радва на огромен интерес. Във всяко издание средно 2000 талантливи български деца се включват в съревнованието и мерят творческите си умения, затова от любимия детски телевизионен канал Cartoon Network са приготвили награди и през 2019-та.
Състезанието се състои от две категории – първата е създаване на нов, анимационен персонаж, втората – измисляне на история под формата на сценарно табло или комикс. Необходимо е учител на класа-участник да изпрати имейл с творбата на imagination.studios@purvite7.bg, заедно със своите данни. Повече информация е публикувана на официалната страница на конкурса при "Първите седем". А на imaginationstudios.bg може да бъде открита пълна гама полезни съвети за подготвяне на творческите материали.
Страницата на инициативата е активна и през останалата част от годината. Това дава възможност на децата да се забавляват и обучават не само по време на конкурса. Те могат да гледат инструктиращи видеа, да играят игри и да се упражняват в рисуване и други творчески дейности.
След края на състезанието международно жури ще избере трите най-добри проекта за всяка една от двете категории. Класовете, които заемат първите места за най-забележителен анимационен герой и сценарно табло или комикс ще получат по един таблет за рисуване, посещение от аниматори от Студио „Змей“ и още страхотни награди. Тези, които се наредят на второ и трето място пък ще се радват на комплект от брандирани подаръци, предоставени от Cartoon Network. Победителите ще бъдат оповестени след 29 май.
Партньори на конкурса тази година са детската медия „Първите седем“, анимационното Студио „Змей“,  младежката организация Фондация „Тротоара“ и  обичаните влогъри „Айде БГ“ .

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!