Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Актуално:

latest

„Бригада Нов дом“ се притече на помощ на млада изоставена майка с три деца

Вчера социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ разказа историята на поредната изоставена българска майка, имала нещастието да срещне два...

Вчера социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ разказа историята на поредната изоставена българска майка, имала нещастието да срещне двама души, които не се интересуват от нея и децата си. Тя живееше сама с двете си дъщери от първия мъж, сина от втория си мъж и болната си майка в малка и рушаща се къща. Въпреки недоимъка, двете жени, останали без подкрепа, дават безгранична любов и грижа на малките.  Тежката реалност за мама Марина и баба Костадинка, Деси, Гери и Коце се промени, когато в дома й влязоха Мария Силвестър и бригадата на Караджов.
На 17-годишна възраст Марина се запознава със Северин, заживяват при родителите й и създават Деси и Гери. Мъжът започва да я ревнува, въпреки че тя се е отдала изцяло на отглеждането на децата си. Той започва да контролира ежедневието й, контактите й, облеклото й. Любовта между тях изчезва, а на нейно място се настанява агресията. За да не посегне на Марина, Северин чупи врати, стени и мебели. След като малките стават свидетели на подобни ситуации, майката взема категорично решение и се разделя с баща им. Той не поглежда назад. По-късно тя среща Марчело – бащата на Коце. Отношенията им бързо се изчерпват и той губи интерес към сина си. Марина се прибира при родителите си и заедно се грижат за децата. Живеят бедно, но щастливо до деня, в който баща й не се събужда от следобедния си сън. Костадинка също е със силно влошено здраве – диша с кислороден апарат и ежемесечно се подлага на хемодиализа.
Марина работи в магазин за хранителни стоки, но парите не стигат. Тя страда, че не може да осигури необходимото за най-голямото й щастие – трите й деца. Живеят в две стаи, кухня и баня. Къщата не е ремонтирана от построяването й, а децата спят на матрак на земята. Нямат бюра, подът е на цимент, а изолацията на фасадата стои незавършена от 5 години. Сестрата на Марина изплаща кухненски шкафове, а силите на семейството са стигнали до реновирането на банята. Но всичко това се промени с пристигането на Мария Силвестър и бригадата на Караджов.
Майсторите довършиха санирането на фасадата, ремонтираха верандата, обособиха детска стая, обзаведоха жилището и промениха изцяло облика му. Те сложиха нови подове, шпакловаха всикчи стени и тавани, боядисаха в свежи цветове и подмениха вратата „с юмруците“ . През това време Мария изпълни още една мечта на Деси, Гери и Коце. Децата много обичат да посещават столицата, а панорамната обиколка с автобус „с тераса“ се оказа специално преживяване за тях.
Марина, нейните три деца и болната й майка са се борили сами с трудностите в тяхната рушаща се къща. Изоставена от двама мъже, тя беше изгубила вяра, че животът й може да се промени към добро. На помощ се притече „Бригада Нов дом“. Само за 5 дни Мария, Караджов и героите в работни костюми успяха да заличат всички следи от лошото минало. Усмивките по лицата на цялото семейство се върнаха и повярваха, че най-хубавото за тях тепърва предстои. Децата за първи път през живота си имат детска стая, собствени бюра, а мама и баба са спокойни и радостни от щастието на малките.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!