Новият корейски сериал „Романтичният доктор“ стартира на 9 април по БНТ2

0
След успеха на корейския сериал „Съкровище в двореца“,
който завладя сърцата на хиляди зрители по националната телевизия,
БНТ започва излъчването на нов 21-сериен филм от Южна Корея.
„Романтичният доктор“ стартира на 9 април по БНТ2.

Суматоха, болка и страдания – традиционната картина в приемната на болница. Малко момче, обляно в сълзи, моли лекарите да помогнат на баща му. Времето минава, а лекар така и не се появява. Не след дълго медиците констатират смъртта на мъжа. По същото време лекар съпровожда важна делегация из коридорите на болницата и с гордост им съобщава, че операцията е преминала успешно и министърът е в добро здраве. Безутешният син на пренебрегнатия болен изпада в ярост – та нали баща му е бил докаран преди ВИП пациента! Малкият се връща с бейзболна бухалка и започва погром. За изненада на всички обаче екипът на болницата не го предава в полицията. Млад лекар произнася фраза, която преобръща живота му: „Ако искаш да отмъстиш – стани по-добър. Не отмъщавай със злоба, отмъщавай с ум.“
Минават години и разплаканото момче Канг Донг-джу става виртуозен хирург и постъпва в болницата, където е починал баща му. Дали ще успее да отмъсти за смъртта на татко си? И ще открие ли онзи лекар, помогнал му като дете?

По динамика на сюжета сериалът „Романтичният доктор“ нерядко бива сравняван с хитовия „Спешно отделение“. Новата корейска поредица разказва за екип млади лекари от малка болница, които под ръководството на своя безупречен шеф – учителя Ким, ежедневно се борят за спасяването на живота на пациентите си. Успоредно с основната сюжетна линия, филмът засяга и редица проблеми на съвременното корейско общество, които ще се окажат изненадващо близки до нашето ежедневие.
Главната роля на шефа на спешното отделение – учителя Ким, е поверена на една от звездите на корейското кино Хан Сок-кю. Ветеранът има зад гърба си роли в емблематични ленти като „Зелена риба“ (1997), „Коледа през август“ (1998), „Шири“ (1999), „Берлинският файл“ (2013). В ролята на търсещия отмъщение за смъртта на баща си млад лекар Канг Донг-джу влиза Ю Йон-сок, който отдавна е покорил сърцата на почитателките на корейското кино и телевизия с ролите си в сериали като „Отговори, 1994“ и „Тайната на семейство Ку“ и филми като The Whistle Blower (2014), „Красотата отвътре“ (2014), „Кралският шивач“ (2014) и др. Ролята на жената, в която е влюбен героят му от сериала, е поверена на чаровницата Со Хьон-джин („Другата госпожица О“). Двамата с Ю Йон-сок получават за превъплъщението си в „Романтичният доктор“ награда за най-добра екранна двойка.
Новата „дорама“ (докторска драма), която БНТ започва да излъчва, е продукция на телевизионния канал SBS и една от най-гледаните ТВ поредици за 2016 г.
Зрителите на БНТ2 ще могат да следят сериала, стартиращ на 9 април, всеки ден от вторник до петък от 22:00 часа.
В неделя (7 април) в предаването „Добър ден с БНТ2“ Николай Дограмаджиев и Яна Лекарска ще разкажат интересни подробности за новата корейска телевизионна поредица, която БНТ започва да излъчва, и ще дискутират феноменът K-Wave (корейска вълна), който бавно, но сигурно завладява и българските киномани. Явлението е пример за специфичен държавен подход в промоцията и популяризирането на корейската култура по света, а филмите и сериалите са един от козовете на тази културна инвазия.
Яна Лекарска е завършила кинорежисура в Нов български университет. Възпитаничката на проф. Георги Дюлгеров има режисьорска диплома и от един от водещите университети за кино образование в Южна Корея. В творческото й портфолио влизат 3 игрални и 1 документален филм, заснети в далечната азиатска страна, които са селектирани в програмите на различни международни фестивали.

Гледайте предаването „Добър ден с БНТ2“ на 7 април (неделя) от 14:00 часа!

Не пропускайте новия корейски сериал „Романтичният доктор“
от вторник до петък в 22:00 часа по БНТ2!

Публикуване на коментар

0Коментари
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Публикуване на коментар (0)

#buttons=(Приемам !) #days=(20)

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Learn More
Accept !
To Top