Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Актуално:

latest

БНТ1 започва излъчването на популярната 6-серийна поредица на „Нешънъл джиографик“ - „Марс“

От 15 април БНТ1 започва излъчването на популярната 6-серийна поредица на „Нешънъл джиографик“ - „Марс“. Зрителите ще имат възможност да г...

От 15 април БНТ1 започва излъчването на популярната 6-серийна поредица на „Нешънъл джиографик“ - „Марс“. Зрителите ще имат възможност да гледат филма от понеделник до сряда от 22:00 ч. Научно-фантастичният разказ е посветен на пътя на човечеството към откриването и колонизирането на Червената планета. Действието в „МАРС“ се развива едновременно в настоящето и в бъдещето през 2033 г., като художественият разказ се редува с документални интервюта с учени и инженери, които обясняват събитията и пречките, съпътстващи историята.

Телевизионната поредица „Марс“ е резултат от взаимните усилия на National Geographic Channel, Imagine Entertainment и RadicalMedia. От страна на Imagine Entertainment изпълнителни продуценти са едни от най-големите холивудски величия, носителите на „Оскар“ и „Еми“ Брайън Грейзър („Красив ум“, „24“), Рон Хауърд („Пробив)“ и Майкъл Розенбърг. От страна на RadicalMedia са номинираният за „Оскар“ и носител на „Еми“ Джъстин Уилкс и Дейв О’Конър. Музиката в продуцирания от „Нешънъл джиографик“ сериал е дело на Ник Кейв и Уорън Елис. Продукцията събира впечатляващ актьорски състав, в които участие взимат Бен Котън, Алберто Аман, Клементин Поадатц, Сами Ротиби, популярната корейска певица Джихей Ким, а и други.

Екипът на продукцията базира сюжета на филма върху реални научни постижения. Сценаристите работят с експерти от обществения и частния сектор, посветили живота си на космическите изследвания. Сред консултантите на мащабния телевизионен проект е д-р Робърт Браун, космически инженер и професор по космически технологии от Технологичния институт в Джорджия, бившият астронавт на НАСА и първата тъмнокожа жена в космоса - д-р Мей Джеймисън, която работи с актьорите и им помага да изградят убедително екранните си образи.

Амбициозният телевизионен проект „Марс“ съчетава по любопитен начин игралното и документалното кино. Освен впечатляващи филмов сценарий и визуални ефекти, филмът представя изключителни интервюта с водещи учени и визионери в областта на космическите технологии. National Geographic Channel получава ексклузивно общуване с Илон Мъск (създателят на компаниите Tesla и SpaceX) и с неговия екип в авиокосмическата компания SpaceX, докато успешно приземяват ракетата Falcon 9 в Кейп Канаверал, Флорида. Филмът представя още мненията на автора на „Марсианецът“ - Анди Уeър, Нийл деГрас Тайсън и други.

Световната телевизионна премиера на филма през 2016 г. достига до 171 държави и е на 45 езика. На филма е посветена показаната в Ню Йорк инсталация „MARS Experience“, както и книжното издание „MARS: Our Future on the Red Planet“.

На 24 април (сряда) БНТ 1 ще излъчи и още два филма, свързани с историята в сериала. „Мечтата за „Марс“, които проследява предисторията на две от главните героини: близначките Хана и Джун, ще бъде излъчен от 16:30 ч. А вечерта от 23:30 ч. зрителите на обществената медия ще могат да видят и документалната лента „Зад кулисите на „Марс“, в който създателите на сериала споделят подробности за трудностите и предизвикателствата около заснемането му.

Гледайте „Марс“ от понеделник до сряда в 22:00 ч. по БНТ 1!

2 коментара

  1. Здравейте имали шанс Бнт да вьрне сериала Дьрзост и красота

    ОтговорИзтриване

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!