Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Има ли киберзаплахи за България – във фокуса на предаването UpDatе

Богдан Писмиченко от Kaspersky Lab коментира тенденциите в киберсигурността пред Bloomberg TV Bulgaria Тази събота UpDate обръща внимани...

Богдан Писмиченко от Kaspersky Lab коментира тенденциите в киберсигурността пред Bloomberg TV Bulgaria

Тази събота UpDate обръща внимание на една малко застъпвана напоследък, но много важна тема – онлайн сигурността. Какви бяха тенденциите в киберсигурността и заплахите през 2018 г., какво ще е водещо тази година в областта и има ли за България заплахи, свързани с изборите – това са част от акцентите в ексклузивно интервю с Богдан Писмиченко, териториален мениджър за Румъния, България и Молдова на Kaspersky Lab.

“Потенциална атака срещу национална държава би била най-вероятно насочена към критическата инфраструктура – ако оставите врага си без ток, вода, отопление, го сломявате. Рансъмуеър е също заплаха, тъй като е широкоразпространен. През последните 2 години наблюдаваме наличието и на финансови измами. Банки и финансови институции в Източна Европа биват ударени от специфичен зловреден софтуер. Не мога да спомена конкретни имена, но мога да кажа, че има институции, които са били засегнати“, каза Писмиченко пред UpDate.

Как големите данни и новите технологии, например за свързани коли, могат да разширят възможностите за атаки и как да се предпазим от тях ще стане ясно от разговора с Писмиченко.

Поредният интересен стартъп, който, подобно на други технологични стартиращи компании, е по-известен зад граница, отколкото в България, ще бъде представен в UpDate в неделя. Това е  Novalogy, чийто очила AYO са по-популярни от името на самата компания. Изобретението помага за адаптиране на организма при пътуване в различни часови пояси, постигане на по-добър сън и повече енергия. Историята зад очилата зрителите на UpDate ще могат да чуят в неделя от основателя на Novalogy Александър Димитров.
Тези и още технологични теми очаквайте в събота и неделя от 19:30 часа в UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!