Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Актуално:

latest

Признание за NOVA: Даниела Тренчева с голямата награда в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“

Трима журналисти на NOVA получиха признание за своята работа в конкурса "Сърце и слово срещу наркотиците" в памет на ирландския ...

Трима журналисти на NOVA получиха признание за своята работа в конкурса "Сърце и слово срещу наркотиците" в памет на ирландския репортер Вероника Герин. Голямата награда тази година спечели Даниела Тренчева, заедно с Елена Чопакова и Камен Рачков за документалния филм „В света на младите наркозависими“.
 „Голямата награда за документалистика е огромно признание на усилията на всички от NOVA в голямата битка с бизнеса и трафика на наркотици. Благодаря за подкрепата и възможността да показвам истината както на медията, така и на продуцентите от Телеман. Само заедно можем и не гледам на признанието като печелене на конкурс, защото животът не е състезание, а даване на сили, на вяра и на колкото се може повече от себе си. Само тогава се получава“, сподели Даниела Тренчева.
С филма си „С ченге на пазар” разследващият журналист Марин Николов спечели приза в категория електронни медии.
„Зрителите имат нужда да гледат разследвания. Пожелавам на всички и на себе си да има още разследвания не само на тема наркотици и тежка престъпност, а по всякакви обществено значими проблеми“, заяви Марин Николов.
С отличие в конкурса е и Николай Василковски в категория документално кино за „Интернет в сянка“. Във филма репортерът вдига завесата над секретно пространство, наречено "Dark Web", където живеят лица, обгърнати в анонимност, които търгуват с фалшива самоличност, дрога и убийства.
Конкурсът „Сърце и слово срещу наркотиците“ се провежда за първи път през 2007 г. и е създаден по идея на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград с подкрепата на посолството на Република Ирландия в България.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!