Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Разследване на NOVA: Опасни връзки между полицаи и наркодилъри

Такса „Спокойствие”, обвързаност с хора от криминалния свят, подкупи – тези думи напоследък се чуват все по-често по повод шумните акции с...

Такса „Спокойствие”, обвързаност с хора от криминалния свят, подкупи – тези думи напоследък се чуват все по-често по повод шумните акции срещу злоупотреби и корупция сред служители на МВР. Тази неделя в „Разследване на NOVA“ репортерът Марин Николов разказва история за опасните връзки между полицаи и наркодилъри, веднага след централните новини на NOVA.
Ивелин Иванов, по прякор Мечката, от Плевен, криминално проявен с множество регистрации в МВР за притежание и разпространение на наркотици e засечен от охранителните камери на магазин да разговаря с Цветомир Илиев – началник сектор на Криминална полиция, 2 РУ-Плевен. На кадрите се вижда, че Иванов подава нещо на Илиев.
Преди да бъдат арестувани и обвинени за наркоразпространение, Иванов и групата му са имали множество съмнителни контакти с полицаи на ниско и високо ниво, признават част от тях при разпитите си.
Екип на NOVA показа записите на комисар Петър Енчев – заместник-директор на ОД на МВР-Плевен и ведомството официално иззема от NOVA показания запис. Директорът Красимир Начев назначава комисия за вътрешна проверка по видеото.
Как се доказва явлението „корумпиран полицай?” Колко чисти могат да бъдат контактите между шефове на криминална полиция и звезда от наркобизнеса? Колко неволни могат да бъдат грешките на служителите на реда в полза на преследвани криминално проявени? Къде е границата между служебните и нерегламентираните връзки? Какъв е рискът полицай да падне в жертва на война за разчистване на сметки и територия? Отговорите в неделя вечер - в “Разследване”

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!