Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Премиерите на NOVA в петък затвърждават лидерството й в телевизионния ефир

В последната делнична вечер от стартовата седмица на пролетния сезон на NOVA бяха излъчени премиерните епизоди на новия сериал „Господин Х...

В последната делнична вечер от стартовата седмица на пролетния сезон на NOVA бяха излъчени премиерните епизоди на новия сериал „Господин Х и морето“ и на утвърдените риалити формати „Кошмари в кухнята“ и „Съдби на кръстопът“. Те са отчели по-висок аудиторен дял сред активната аудитория в България (18-49 г.) спрямо втората телевизия в класацията – bTV, сочат данните на Nielsen Admosphere Bulgaria.


Новият български сериал “Господин Х и морето" категорично надделя срещу чуждите продукции в телевизионния ефир. Заплетените комични и любовни ситуации, в центъра на които попада героят на Калин Врачански, са заинтригували 34,6% от зрителите в петъчната вечер.

Аудиторният дял на NOVA сред активното население (18-49 г.) е с над една трета по-висок спрямо отчетеното от bTV в същия часови интервал. Разликата нараства двойно при анализ на градското население в активна възраст (18-49 г.).


Новият сезон на риалити феноменът „Кошмари в кухнята“ увеличава значително разликата в привлечената аудитория между NOVA и основният й конкурент. Първата от поредицата истории, които шеф Манчев открива в ресторанти из цяла България, отчита значителна преднина пред bTV. С над две трети по-висок аудиторен дял сред населението в активна възраст (18-49 г.), предаването на NOVA е абсолютен лидер между 21:00 и 22:00 часа.


Първият  епизод от  новия сезон на документалния формат „Съдби на кръстопът“ също е предпочетен от телевизионната аудитория.

Регистрираният аудиторен дял на NOVA до късните часове на петъчната вечер затвърждават лидерството й в телевизионния ефир, убедително показват пийпълметричните данни на Nielsen Admosphere Bulgaria.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!