Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Премиера тази неделя по NOVA: „Rogue One: История от Междузвездни войни“

Гледайте номинираната за две награди „Оскар” фантастика от 20.00 ч. по NOVA Култовата вселена на звездната кино сага на Джордж Лукас оживя...

Гледайте номинираната за две награди „Оскар” фантастика от 20.00 ч. по NOVA

Култовата вселена на звездната кино сага на Джордж Лукас оживява в премиерната за българския ефир екшън фантастика „Rogue One: История от Междузвездни войни“ тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. Номинираната за две награди „Оскар” лента е дело на режисьора на „Годзила” Гарет Едуардс, а сценаристи са режисьорът на „Златният компас” Крис Уейц и създателят на „Майкъл Клейтън” Тони Гилрой.

Идеята за филма хрумва на майстора на специалните ефекти Джон Нол от встъпителните надписи на „Междузвездни войни Епизод 4: Нова надежда”, където се говори за отряд смели бунтовници, които са откраднали плановете за новото оръжие на Империята – Звездата на смъртта. „Rogue One: История от Междузвездни войни“ разкрива как именно е станало това. Хронологично историята може да бъде поставена след „Епизод ІІІ: Отмъщението на ситите" и преди „Нова надежда", но спокойно може да бъде разглеждан като съвсем независима от развитието на сагата творба. Липсват джедаите и легендата за силата, но въпреки това милионите фенове на „Междузвездни войни” са впечатлени от тази лента и не пестят похвалите си. За успеха на филма допринася невероятният актьорски състав и неговата игра.

Rogue One е името на интернационалния взвод от полупрестъпници, който трябва да открадне картите с плановете на Звездата на смъртта. Негов капитан е Диего Луна, познат на зрителите от „И твойта майка също", а сержант е Фелисити Джоунс от „Теорията на всичко". В ролите на войните влизат: Форест Уитакър в персонажа на ветеран, бил се до Люк Скайуокър във „Войната на клонингите"; Дони Йен, сляп китайски монах, владеещ Силата, без да е джедай; Уен Джианг, авантюрист като Хан Соло, ползващ всякакви оръжия, иначе известен китайски сценарист и режисьор; Риз Ахмед, пилотът на групата с мръсен език, познат от кино поредицата за „Джейсън Борн" и „Лешоядът"; Жьоневиев О'Райли, амазонката воин Мон Мотма от „Отмъщението на ситите"; Алън Тъдик, дроид по сигурността К-2S0, според режисьора Едуардс „това е характерът на Чубака в тяло на дроид". Злодеите са Мадс Микелсен, налудничав учен, строящ "звезди на смъртта", баща на сержантката на Фелисити Джоунс; Бен Менделсон е лошият директор Креник, командва Deathtroopers, които са по петите на Rogue One, а някъде там се появява и тайнствената фигура на Дарт Вейдър…

Не пропускайте развръзката в премиерната за българския ефир екшън фантастика „Rogue One: История от Междузвездни войни“ тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!