Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Калин Димчев, Microsoft, пред UpDate: България и регионът наваксват бързо изоставането си в дигитализацията

Изпълнителният директор на компанията за България, Македония и Косово с първо медийно интервю пред Bloomberg TV Bulgaria В събота в пред...

Изпълнителният директор на компанията за България, Македония и Косово с първо медийно интервю пред Bloomberg TV Bulgaria

В събота в предаването за високи технологии UpDate в ефира на Bloomberg TV Bulgaria първото си медийно интервю дава Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft за България, Македония и Косово. С него водещият Бойчо Попов разговаря за нивото на дигитализация в България, за дигиталната стратегия на Microsoft, за другите водещи технологии на концерна и за представения в края на февруари шлем за добавена реалност Hololens 2.

„По отношение на дигитализацията България не е по-различна от повечето останали страни в Централна и Източна Европа. Ако цикълът в западния свят е 5-10 години, при нас нещата стават наистина много по-бързо. Динамиката в едно решение е в рамките на 12-24 месеца. Считам, че въпреки че показателите показват изоставане в някои области за страните от региона, включително и България, ние се движим много бързо и в рамките на година – две ще настигнем по много показатели западноевропейските страни и другите развити държави”, заяви Калин Димчев пред Bloomberg TV Bulgaria. 

В неделя  основна тема в UpDate ще бъде връзката между новите технологии и разработката на лекарства. Елена Кирилова се срещна с Димитър Димитров, съосновател на българския стартъп Micar Innovation, който открива нови лекарствени молекули. Какъв е потенциалът на този пазар, има ли компанията конкуренти у нас и как точно се стига от молекулата до лекарството, което пациентите приемат – отговорите в предаването.

Всичко това и още много – в събота и неделя от 19:30 часа в UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!