Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Журналисти от Bulgaria ON AIR станаха посланици на „България дарява“

Златимир Йочев, Гергана Венкова и Деляна Маринова-Джуджи се включиха в дарителската кампания с видео призив Водещите на сутрешния блок „Б...

Златимир Йочев, Гергана Венкова и Деляна Маринова-Джуджи се включиха в дарителската кампания с видео призив
Водещите на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR Гергана Венкова и Златимир Йочев, както и Деляна Маринова-Джуджи от „Фамилно“ станаха посланици на националната кампания „България дарява“. В кратки видеа те споделиха, че избират да подкрепят няколко от над 120-те каузи, обявени на сайта на кампанията.
„Заставам зад каузата на фондация „Ида“ за палиативни грижи, която помага на деца с нелечими заболявания да имат достоен живот“, каза Златимир в посланието си, а след това предизвика и вечно усмихнатият изпълнител VenZy да продължи благородната щафета.
Гергана Венкова пък избра да подкрепи каузата „Дари час“ на дружество „Знание“, която цели да обучи възрастни хора да боравят с новите технологии. Гергана на свой ред отправи призив към водещата на Новините ON AIR Радинела Бусерска да се припознае с кауза от „България Дарява“. В коментар в социалните мрежи Радинела обяви: „Приемам предизвикателството, прекрасни! Иначе, знаете, няма новина - аз съм „на животните с любов“.
Деляна Маринова-Джуджи също избра кауза, чрез която да предаде на останалите щастие и доброта. Чаровната водеща дари за спешен ремонт на покрива на читалище „Светлина“ в гр. Шипка. Деляна предизвика и журналиста Георги Тошев да подкрепи кампанията.
„Дарителството има позитивно влияние както върху другите, така и върху нас самите. Нещо малко, но истинско и спонтанно, може да преобърне целия свят на някого. „България дарява“ е доказателство за това как един прост акт на загриженост може да създаде безкрайна вълна от доброта“, сподели Деляна във видеото си.
Кампанията е обединение на 12 граждански организации в България, която цели насърчаването и популяризирането на дарителството в страната. Първото издание на „България дарява“ се провежда в периода 22-31 март.
В рамките на инициативата като посланици с видео обръщения се включват редица известни личности, които предизвикват други популярни лица да се включат. Сред тях са писателят Захари Карабашлиев, Максим Ешкенази, актьорът Алекс Алексиев и редица други.
Националната телевизия Bulgaria ON AIR е медиен партньор на „България дарява“.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!