Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Bulgaria ON AIR празнува 3 март с празнична програма, посветена на българския дух и култура

Преки включвания от Шипка и разходка в историята на Освобождението очакват зрителите на политематичната телевизия Музика, хитов български...

Преки включвания от Шипка и разходка в историята на Освобождението очакват зрителите на политематичната телевизия
Музика, хитов български сериал и много интересни и любопитни теми, посветени на българския дух и култура, е подготвила Bulgaria ON AIR за зрителите си по повод 3 март. В навечерието на 141-вата годишнина от Освобождението на България, предаването „Мултимедия“ ще е посветено на изцяло български теми. Водещият Даниел Ненчев и екипът му ще зарадват зрителите с разговор с режисьора на „Възвишение“ Виктор Божинов, а аудиторията ще види неизлъчвани кадри от филма и интервюта с актьорите от мейкинга на продукцията. За първи път след представянето му в Брюксел, в телевизионния ефир ще се излъчи и видео проектът на Недко Солаков „Some Bulgarians”. Във видеото с участието Георги Господинов, Рут Колева, Явор Гърдев, Теодор Ушев, Иво Димчев и Яра Бубнова отговарят на въпроса „Защо живеете в България (или се връщате в нея)“. Колкото и различни да са мненията им, всички те излъчват респект и любов към родината. В празничната „Мултимедия“ предстои и разговор с младите актьори Леарт Докле и Ненчо Костов, които играят Ботев и Левски в постановката на Явор Гърдев „Наблюдателите“. За онези българи, които са с опит и образование в чужбина, но вярват в България, пък ще стане дума в интервю с представителите на сдружение „Тук-Там“.
Историческото предаване „Операция: История“ също ще е посветено на Националния празник. В 16:30 часа, водещият Росен Петров и историци ще търсят отговора нещо едновременно просто и сложно - как и защо Русия ни освободи от Османско робство?

В Централната емисия на Новините ON AIR от 18:30 часа, зрителите ще проследят честването на 141-вата годишнина от Освобождението на България на връх Шипка.  Час по-късно, от 19:35 часа, документалният филм на Миглена Георгиева – „Хроники на Свободата“ ще отведе зрителите на историческата разходка, проследяваща процесите около едно от най-значимите за България събития.
За доброто празнично настроение на зрителите на националната политематична телевизия ще се погрижи Берковската духова музика. Едночасовият концерт на талантливите музиканти започва в 20:35 часа. Финал на празничната програма на Bulgaria ON AIR ще постави хитовият филм на Димитър Димитров „Събирач на трупове“. Лентата разказва историята на Ицо, шофьор на линейка, която събира трупове в София. Той се влюбва в Катя, която се оказва метреса на гангстер. Воден от любовта си Ицо убива своя съперник, но скоро открива, че възлюбената му Катя е обсебена от злото. „Събирач на трупове“ събира едни от най-обичаните български актьори - Стоян Радев, Теодора Духовникова, Стефан Щерев, Лидия Инджова, Михаил Билалов.
Не пропускайте празничната програма на Bulgaria ON AIR на Националния празник 3 март.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!