Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Подвигът на световния шампион по ледено плуване Петър Стойчев – в bTV Репортерите тази неделя

Спортният журналист на bTV Иван Боянов тества плуването в ледени води от първо лице В неделната вечер на 24 март bTV Репортерите ще прен...

Спортният журналист на bTV Иван Боянов тества плуването в ледени води от първо лице

В неделната вечер на 24 март bTV Репортерите ще пренесе зрителите в най-големия северен град в света, за да документира поредния подвиг на световния шампион по ледено плуване на 1000 м Петър Стойчев.
Мурманск е сурово място, в което полярната нощ изглежда безкрайна. Подводници, атомен ледоразбивач и монумент със стотици загинали във военно и в мирно време - човек трудно може да си представи по-подходяща домакинска атмосфера за екстремна надпревара като световното първенство по плуване в ледени води.
В руския град водещият и репортер на спортните новини по bTV Иван Боянов и операторът Любомир Димитров посветиха 5 дни, за да проследят всяка стъпка на легендарния плувец Петър Стойчев по пътя към защитата на световната му титла.
След 11 световни купи и куп рекорди, на 43 години, българинът не спира да предизвиква самия себе си. При температура под 0 градуса по Целзий на въздуха и 0 на водата, той затвърждава непобедимия си статут на новия-стар световен шампион в „кралската“ дисциплина 1000 м по плуване в ледени води, като подобрява собствения си световен рекорд.

В края на филма ролите се разменят – Петър Стойчев грабва микрофона, а Иван Боянов изпитва волята и тялото си в басейн с температура на водата под 5 градуса. Какво е да плуваш в ледени води и струват ли си всички лишения и болка - отговорите от първо лице зрителите на bTV ще научат тази неделя, от 19.30 ч., във филма на bTV Репортерите „Кралят отвъд нулата“.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!