Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Руският премиер Дмитрий Медведев пристига в България

Визитата е по покана на българския премиер Бойко Борисов Руският премиер Дмитрий Медведев пристига в България на двудневно посещение, пред...

Визитата е по покана на българския премиер Бойко Борисов

Руският премиер Дмитрий Медведев пристига в България на двудневно посещение, предаде NOVA. Той ще бъде посрещнат на 4 март с официална церемония пред храм-паметника „Свети Александър Невски“.

"Росатом" е готова да дострои АЕЦ "Белене" в кратки срокове

Визитата е по покана на българския премиер Бойко Борисов. Програмата на Медведев включва среща на „четири очи“ с президента Румен Радев и премиера Борисов. След срещата в Министерски съвет ще бъдат поднесени венци пред Паметника на незнайния воин.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени от делегациите на България и Русия, са в енергетиката, икономиката и туризма.

Дмитрий Медведев идва за втори път в България. Предишният беше в началото на 2008 година. Тогава той беше част от делегацията, водена от президента Владимир Путин. Това беше първата визита на Медведев в чужбина, малко след като неговата кандидатура беше издигната за президент на Русия в самия край на 2007 г.

Засилени мерки за сигурност в София заради визитата на руската делегация. По време на посещението на Дмитрий Медведев поетапно ще бъдат затваряни улици в централната градска част. От 14 часа няма да има достъп площад "Народно събрание". От МВР предупреждават, че ще се следи стриктно за нарушения на пътя. Строго ще се наказва шофирането в аварийната лента. Предвидени са глоби до 1000 лв. и наказание - отнемане на книжката за три месеца.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!