Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Актуално:

latest

„Бригада Нов дом“ направи невъзможен ремонт в дома на самотна майка с четири деца

Социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ промени дома и живота на Стоименка – самотна майка на 4 деца. 33-годишната смела жена отглежда ...

Социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ промени дома и живота на Стоименка – самотна майка на 4 деца. 33-годишната смела жена отглежда сама Филип, Вики, Мите и малката Ема. В порутена стара къща, сред погрома на разбития си живот, тя беше готова на всичко, за да осигури хармония на децата си. Мария Силвестър и бригадата на Караджов се справиха с почти невъзможната мисия да направят цялостен ремонт в рамките на 5 дни. Но по традиция успяха да се справят и напълниха с усмивки и радост жилището и бъдещето на семейството.
На 18 години Стоименка среща първия си съпруг и когато се ражда Виктория, те се местят от апартамента на баба й в собствена къща. Окаяното състояние на постройката, втората бременност и финансовите проблеми слагат край на щастливия им живот. Независимо от напрежението помежду им, те решават да осиновят малкия Филип и той става неразделна част от семейството. За да се справят с нуждите на домакинството, родителите емигрират в Англия. Стоименка работи на три места и издържа всички, защото мъжът й често сменя местоработата си. Той редовно разплаква малките, пренебрегва биологичните си деца и отделя внимание само на Филип. Лишени от любов, Вики и Мите искат от майка си „нов татко“. Тя се развежда, а по-късно среща друг човек, който също не успява да се адаптира към условията в Англия. Появява се малката Ема, семейството се връща в родината и заживява при неговите родители.  Но палавият нрав на Филип не се нрави на свекърите. Ситуацията ескалира до там, че няколко пъти го гонят от дома. Стоименка събира децата си и се връща в собственото си, порутено жилище.
Стоименка призна пред екипа на „Бригада Нов дом“ по bTV, че за нея майчинството е едно от най-важните неща в човешкия живот. Затова сега се опитва да даде на малките уюта и дома, който никога не са имали. Но това не е лесно, защото не разчита на ничия помощ. Всички спят в една стая, секцията подпира тавана в хола, а в банята са се опитали да изолират влагата с подръчни материали.
Мария Силвестър се сблъска с меко казано страшна ситуация, но уверена в способностите на бригадата да върши чудеса, обеща помощ на младата майка. Силни и уверени в успешния финал, майсторите се наеха да преобразят пространството и да сбъднат най-голямата мечта на семейството. Караджов и момчетата завариха напукани плочки, рушащи се стени и мебели, изобилие от влага и мухъл. Любовта на красивата водеща към момчетата не направи ситуацията по-малко трудна или по-чиста. Но Караджов се постара да я направи щастлива като, освен изграждането на тавани, удовлетвори молбата й и обособи отделни стаи чрез рушене и изграждане на стени.  А майсторите я наградиха с диплома за образователно-квалификационна степен магистър, специалност „сбъдване на мечти“.
Социалният проект „Бригада Нов дом“ по bTV направи и още нещо за семейството на Стоименка. Мария Силвестър ги заведе в детски научен център, който накара очите им да блестят от любопитство и вълнение. А докато те играеха, водещата пожела на майка им бързо да организира ясла и училище, за да може и тя да сбъдне мечтата си да стане педагог.

Новините на TBC - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

6 коментара

 1. Браво на Бригадата а кой теленовели харесвате на Телевиса или на Телемундо

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, повече на Телемундо, но и Телевиса имат хубави сериали. Поздрави!

   Изтриване
 2. Кой техни теленовели следите

  ОтговорИзтриване
 3. В момента нямам много свободно време да ги следя. Последната която гледах цялата беше "Самозванка", когато я даваха по bTV. Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 4. Харесвате ли теленовелата Аурора

  ОтговорИзтриване

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!