Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Васил Банов – актьорът, който носи късмет на всяка продукция

Славата му на кадемлия тръгва от сериала „Дървото на живота“ Градската легенда разказва, че Евтим Милошев никога не дава благословията си ...

Славата му на кадемлия тръгва от сериала „Дървото на живота“

Градската легенда разказва, че Евтим Милошев никога не дава благословията си за тв сериал, ако в него не е предвидена роля за Васил Банов, защото актьорът носи късмет на всяка продукция, в която участва.

Славата му на кадемлия тръгва от „Дървото на живота“, където образът му се развива отлично, макар да не е от централните в могъщата фамилия на Вълчеви, но и преди, и след това Банов не може да се оплаче от липсата на интересни задачи на малкия екран: Радул Чеканов от „Столичани в повече“, бай Юнал от „Седем часа разлика“, проф. Камбуров в „Откраднат живот“, а сега прокурорът Чанов в „Дяволското гърло“ и бащата на главния герой в „Господин X и морето“.

„Значи аз не съм потребен като актьор, а като талисман?!“, обича да се шегува той, но знае, че не е вярно. Колегите му, които се покриват с представите на зрителя за истински мъжкар типаж, който Васил Банов достойно олицетворява, днес не са много, или както казва един от тях: и в киното, и в театъра има сериозен дефицит на пичове.

Обяснението на самия Банов обаче е по-различно: „Имам самочувствие на почтен човек, но нямам творческо самочувствие, в тази сфера отношението ми към мен самия е доста „пестеливо“. И тъй като нямам болно его, а реално виждане за себе си и света, който ме заобикаля, аз полагам усилия – да поработя по сценария, по текста, а не да залагам на „големия талант“.

Под светлината на прожекторите Васил Банов изглежда строг и суров тип. „Ако не е подлец по душа, човек полека лека заприличва на мечтите за себе си. Може би така да е било и с мен. А може и това, че изглеждам строг, да е някаква защитна реакция – иначе аз си плача като всички нормални хора, особено с напредването на годините. Неизменната усмивка на някои навярно също е защита. Защото нормалното човешко състояние е с върхове и спадове като графиката на сърцето, не може да е права линия“, разсъждава актьорът.

Що се отнася до героите му, те също не са копия под индиго…

Още 8 седмици всеки четвъртък феновете на сериала „Дяволското гърло“ ще продължат да очакват как ще се прояви неговият властен прокурор Димитър Чанов. „Групата на полицаите и бандитите, естествено, е имала повече рискови изпълнения в снимачния процес, докато ходовете на Чанов са по-кабинетни, но към края на поредицата и на него ще му се наложи да влезе в зловещата пещера“, издава актьорът.

Предстои и епизод, в който ще трябва не на шега да шамароса „тия грамадни мъже“ синовете си – сиреч Владо Карамазов и Христо Петков. „Беше особен момент, защото съм значително по-дребен от тях", усмихва се екранният им баща. Напрежението между героите е единствено на екрана, иначе екипът е сплотен и Банов даже два пъти е правил от своята страхотна баница за колегите си. Очевидно е вече, че Димитър Чанов има амбиции за политическа кариера – нещо, което не блазни самия Банов, макар в зората на демокрацията да е получавал подобни предложения от родния си град Карлово. Отказвал е и не би се съгласил и сега.

Не само в сериала, а и в живота Васил Банов е баща на двама синове – Боил и Деян. Но за разлика от Чанов има и дъщеря, Кръстина. Не се смята за добър родител, тъй като заради работата си често е отсъствал. „Никога не сме имали разправии, но не съм успявал да се държа така, както ми се е искало. Какво да се прави – така се е държал и дядо ми, така се е държал и баща ми. Възпитани сме без глезотии – няма прегръдки, няма целувки, но има между нас някаква здрава любов, която си седи надълбоко и ще ни сближи повече, когато се наложи“, разказва любимецът от екрана.

Повече за любовта в семейството, за богатата професионална кариера и всичко за предстоящите филмови проекти на Васил Банов четете в материала на Ирина Гигова на странците на вестник „Монитор“.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!