Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

"До Европа и напред" - 1960 година през погледа на Михаил Вешим

В неделя (24 март) от 15:00 часа БНТ 2 ще излъчи епизод от поредицата „До Европа и напред“.  Писателят Михаил Вешим ще поведе зрителите пр...

В неделя (24 март) от 15:00 часа БНТ 2 ще излъчи епизод от поредицата „До Европа и напред“.  Писателят Михаил Вешим ще поведе зрителите през събития и спомени за 1960 година.
Годината е белязана от създаването на първия български автомобил „Балкан”.
Лудостта по туиста завладява света. Клиф Ричард се превръща в поп-сензация, а у нас песента на Мими Николова „Когато луната изплува“ става „Мелодия на годината“.
През 1960-та се „раждат“ „Бийтълс“, а Кралят на рока се уволнява от армията. Човечеството покорява Марианската падина, а Куба национализира петролните компании.
Съветският съюз пък започва прехода от грешките на Сталин към истините на Хрушчов, а Съединените щати затъват във Виетнамската война.
Михаил Вешим поръсва с хумор спомени и факти за 1960-та, припомня вицовете от онова време, новините, настроенията, болезнените факти и моментите на удоволствие.


Гледайте предаването „До Европа и напред“
в неделя (24 март) от 15:00 часа по БНТ2 !

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!