Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Хиляди благодетели подкрепиха каузата на УНИЦЕФ и NOVA

Хиляди нови БЛАГОДЕТЕЛИ, които всеки месец ще отделят по 5 лева от бюджета си като редовни дарители, се включиха по време на благотворител...

Хиляди нови БЛАГОДЕТЕЛИ, които всеки месец ще отделят по 5 лева от бюджета си като редовни дарители, се включиха по време на благотворителния спектакъл „Заедно срещу насилието в училище“ на УНИЦЕФ и NOVA.

Очаква се с дарената сума от тях и с помощта на корпоративните партньори, които подкрепят УНИЦЕФ, да се съберат 400 000 лева през следващите три години, в които ще бъде приложена програмата в училищата. В подкрепа на българските деца застанаха зрителите на NOVA и десетки популярни личности, обединени в една обща кауза – да осигурят заедно сигурна учебна среда.

С набраните средства ще бъде разработена, приложена и оценена програма за превенция на насилието и тормоза в училище. Предвижда се тя да стартира в няколко пилотни училища, а след това да бъде разпространена на национално ниво.

Набирането на средства продължава, а желаещите да дарят в подкрепа на децата могат да го направят чрез онлайн дарение на www.unicef.org/bulgaria, или като изпратят SMS с цифра 5 на номер 1021 и станат БЛАГОДЕТЕЛИ с месечни дарения през мобилния си телефон*.

Ани Салич, Йоана Буковска-Давидова, Мартин Паунов, Кирил Маричков и група Jeremy, Десислава, Надежда Узунова, Поли Генова и детската вокална група Бон-Бон, Яна Маринова, Ернестина Шинова, Десислава Бакърджиева, група ПИФ, са само част от многото популярни личности, които се включиха в спектакъла. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката и Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество изразиха своята солидарност и подкрепа за каузата.

*ДДС и такси не се начисляват за абонатите на всички мобилни оператори

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!