Новини

„ТЕМАТА НА NOVA“: ЗАКОНИ НА ПЛАНИНАТА

В разгара на зимния сезон една част от хората се опитват да избегнат скритите клопки на планината. Но има други, за които спасяването на човешки живот е ежедневие. Репортерът на NOVA Деница Суруджийска, заедно с алпиниста и оператор Михаил Кръстев,  стъпиха в дълбокия сняг - по следите на най-тежките планински акции. В „Темата на NOVA“ тази неделя ще видим истински истории на оцелели в снежни бедствия, лицата на спасителите и критични ситуации с много неизвестни.

За разлика от повечето европейски страни, в България над 90% от планинските спасители са доброволци. Те все още откриват пострадалите най-често без хеликоптери или допълнителна подкрепа. Документалният формат на NOVA поставя въпросите за липсата на система за помощ по въздух, регламента за труда на доброволните планински спасители, застраховките и сигурността.

Гледайте „Закони на планината“ в „Темата на NOVA“  в неделя (3 февруари) след централната емисия Новини по NOVA.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!