Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Ще се засили ли натискът на САЩ върху Huawei – анализ на експерт от IDC пред Bloomberg TV Bulgaria

Саймън Бейкър, програмен директор “Мобилни телефони” за Централна и Източна Европа, даде специално интервю за предаването „В развитие“ И...

Саймън Бейкър, програмен директор “Мобилни телефони” за Централна и Източна Европа, даде специално интервю за предаването „В развитие“

Има повече от един проблем между САЩ и китайската технологична компания Huawei. САЩ твърдят, че Huawei е нарушил американските санкции срещу Иран. Това каза Саймън Бейкър, програмен директор Мобилни телефони за ЦИЕ в IDC, в специално интервю за предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria. 

Той припомни, че преди няколко месеца дъщерята на основателя на компанията беше арестувана в Канада по заповед, издадена от американското правителство.

„Това е единият случай. Вторият проблем е, че Вашингтон настоява военните съюзници на страната да не използват оборудване на Huawei в 5G мрежите си. Този въпрос има политическа и техническа страна“, заяви Саймън Бейкър.

Петото поколение мрежи ще покрива нови услуги като контрол над автономните коли, работи и приложение, обясни Бейкър.

„Австралия беше първата страна, която каза, че няма да работи с Huawei по 5G. Наскоро имаше подобни съобщения от Нова Зеландия, Великобритания, Германия и индонезийски оператори“, коментира Саймън Бейкър в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!