Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Звезди на Discovery с тежки нарушения в защитена територия в България

Снимките са направени в нарушение на разрешението, дадено от парка, обяви министър Нено Димов Звезди на Discovery с тежки нарушения в защи...

Снимките са направени в нарушение на разрешението, дадено от парка, обяви министър Нено Димов

Звезди на Discovery с тежки нарушения в защитена територия в България. Палене на огън, ловуване и дори плуване в едно от Седемте рилски езера. Майсторите по оцеляване Беър Грилс и Дерек Хъф се качили в Рила, където докато оцелявали, нарушили редица забрани.

В интервю за „Събуди се” министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че са издадени три акта, които са предадени на българското юридическо лице, подало заявлението за снимки, и в зависимост от това дали ще бъдат приети ще последва санкция. Тя е до 10 хил. лв.

„Тези, които са излъчвали филма, няма как да познават законодателството на 190 държави. Това не е тяхна работа, така че към тях няма претенции и вероятно ще бъдат поканени физическите лица, които са извършили нарушението на закона, за да получат актове”, обясни Димов.

Според информацията от Национален парк „Рила” снимките са правени, когато снимачният екип не е бил придружаван от служители на парка. „Т.е. те са направени в нарушение на разрешението, което е дадено от парка”, обяви министърът, но добави, че въпреки това е разпоредена и вътрешна проверка.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!