Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Топ експерт коментира пред Bloomberg TV Bulgaria ползите от навлизането на технологичните гиганти в разплащателния бизнес

Изпълнителният директор на Auka Даниел Дьодерлайн в специално интервю за „В развитие“ Какви са ползите от навлизането на технологичните ...

Изпълнителният директор на Auka Даниел Дьодерлайн в специално интервю за „В развитие“

Какви са ползите от навлизането на технологичните гиганти в разплащателния бизнес и какво печелят от това потребителите? Отговор на тези и още интересни въпроси даде изпълнителният директор на Auka – Даниел Дьодерлайн, в специално интервю за предаването „В развитие“, по Bloomberg TV Bulgaria.

Много от световните технологични лидери вече имат лиценз, който им позволява да извършват плащания от името на клиентите си, както и да да съхраняват средствата им. Такъв лиценз получи и Alipay, част от Alibaba Group.

„Чрез този лиценз за електронни пари те могат да съхраняват средства, да извършват плащания от ваше име – това позволява на такива компании да оперират във всяка страна от ЕС и до голяма степен могат да заменят банковите услуги чрез новата регулация за електронните плащания – PSD2“, коментира Даниел Дьодерлайн пред водещата на „В развитие“ Вероника Денизова.

Той припомни, че  Alipay публично заяви намерения си да обслужва китайски туристи и да позволят на местните магазини в цяла Европа да приемат плащания от тези туристи.

„Но мисля, че целта е по-мащабна. Изглежда, че Alipay е навлязла във всеки регион и страна. Компанията е амбициозна и обслужва около 800 млн. потребители“, заяви изпълнителният директор на Auka.

Дьодерлайн отбеляза, че Apple също разширява функциите на своята услуга Apple Pay, за да се конкурира с Alipay.

„Промените от PSD2 регулацията ще доведат до други промени. Отделни търговци също ще могат да представят разплащателни услуги. Новата услуга позволява на много търговски компании да се свързват с вашата банкова сметка. До 5 години българите ще извършват плащанията си чрез мобилните телефони. Всички с изключение на банките ще спечелят от навлизането на технологичните гиганти в разплащателния бизнес“, заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Даниел Дьодерлайн.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!