Новини

Победителка в „Евровизия” се завръща с нова песен, вдъхновена от Африка

Във видеото към новата си песен Барзилай заменя кудкудякащите звуци с ръмжене на носорог

Близо година след като донесе печелившо послание за женската независимост на конкурса "Евровизия", победителката Нета Барзилай се завръща с розов носорог, африкански ритъм и здравословна доза самоувереност в новото си парче, предаде БТА.

"Bassa Sababa" e първата нова песен на 26-годишната Нета след триумфа й на "Евровизия 2018" с вдъхновеното от кей попа парче "Toy", което накара дори израелския премиер Бенямин Нетаняху да изпълни "пилешкия танц".
Във видеото към новата си песен Барзилай заменя кудкудякащите звуци с ръмжене на носорог, търсейки отмъщение за това, че е изоставена пред олтара. Централа роля в клипа играе розов носорог. Самата изпълнителка накрая се превръща в животното.

Песента "Bassa Sababa" отразява преживяното от Нета Барзилай, след като печели конкурса "Евровизия".

"Превърнаха ме в идол на самоувереността и обичта към себе си. Това ме накара да се чувствам добре. Направи ме силна", споделя певицата.

Въпреки положителните отзиви след победата й в съревнованието, Нета Барзилай става обект и на негативно отношение, отчасти заради музиката и отчасти заради външността й.

"Сблъсках се с доста трудности през изминалата година. Наричаха ме убийца, дебела, казваха, че не трябва да съм на сцената, че пея като пиле. Трябваше да се издигна над всичко това с много позитивизъм", допълва Нета.

Колкото до носорога, певицата обяснява: "Огледах се за животно, което смятам за силно. Носорогът има много тънка кожа. Това символизира всичко отрицателно, от което се отърсих, всички тези отрицателни реакции, към които се чувствах имунизирана. Усещам, че съм родена като носорог - силна, могъща, безкомпромисна и нападаща бедите".

За африканското звучене на новата си песен Нета Барзилай е почерпила вдъхновение от детските си години, прекарани в Нигерия. По думите на певицата новото й парче е "племенен поп химн, в който звучи Африка".

Посланието на песента "Bassa Sababa" е, че не е задължително трудностите, с които хората се сблъскват, да ги пречупват. "Те се случват, за да ни учат", казва Нета Барзилай.

 

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!