Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Новият български филм "Можеш ли да убиваш" с премиера извън София

Официалната премиера на филма предстои на първи март в кината в България Новият филм на режисьора Иван Ничев "Можеш ли да убиваш"...

Официалната премиера на филма предстои на първи март в кината в България

Новият филм на режисьора Иван Ничев "Можеш ли да убиваш" направи своята извънстолична премиера във Велико Търново. Преди ексклузивната прожекция Ничев представи представи част от своя екип на зрителите: операторът Цветан Недков, съсценаристът Татяна Гранитова и консултантът Веселин Вучков.

"Можеш ли да убиваш" представлява своеобразна метафора на съвременна България, по думите на самият режисьор, и разглежда наболели теми като битката с бедността на жителите в Северозападна България и сблъсъкът на етносите. Филмът е разказ за седем млади българи, жители на Видин, които решават да се пробват като платени рейнджъри, за да се спасят от бедността. Идеята за сюжета се потвърждава и от актуална българска статистика, според която 71 процента от 30-годишните млади хора в България живеят със своите по-възрастни роднини, без свой самостоятелен живот.

В продукцията участват седем млади многообещаващи актьори: Ясен Попов, Ивайло Драгиев, Атанас Найденов, Александър Кънев, Николай Върбанов, Живко Джуранов, Иво Йончев,. А също така: София Маринкова, Емилия Радева, Добри Манев, Елена Иванова, Кети Райкова и др. Както във всички филми на Иван Ничев, актьорският състав е изключително пъстър. Сред изпълнителите с убедителна роля се изявява и българският шампион по бокс - Свилен Русинов.

Филмът "Можеш ли да убиваш" тръгва по екраните в София и в кината на 25 града в цялата страна от 1 март.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!