Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Николай Иванов пред „Операция: История“: Апостола е погребан като духовно лице

Заедно с костите на Левски е намерена и главата на Бенковски Броени дни след 146-ата годишнина от смъртта на Апостола, в предаването „Опе...

Заедно с костите на Левски е намерена и главата на Бенковски
Броени дни след 146-ата годишнина от смъртта на Апостола, в предаването „Операция: История“ по Bulgaria ON AIR гостува историкът и писател Николай Иванов. Той е превърнал в своя кауза търсенето на гроба на Левски.
Наистина ли върху гроба на Левски днес паркират коли? Къде са се загубили костите на Апостола и на великия Бенковски? На 24 февруари в „Операция: История“ Николай Иванов ще представи вълнуващи разкрития, базирани на официални документи и задълбочени проучвания.
По думите му гробът на Левски се намира на ул. „Дамян Груев“ №6 в София, където са се намирали тогавашните християнски гробища. С костите на Апостола е била погребана и отрязаната глава на Бенковски.
„Тя е била използвана като веществено доказателство по време на съдебния процес срещу въстаниците от Априлското въстани“, казва Иванов пред водещия Росен Петров.
Повече за знаменателното събиране на костите на Левски и Бенковски в един гроб и заслугите на българската еврейска общност в издирването на останките им, гледайте в неделя, от 16:30 часа, в „Операция: История“ по Bulgaria ON AIR.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!