Новини

Изваденото тяло е на Емилиано Сала

Тялото, което бе открито при останките от разбития самолет край Ламанша, е на Емилиано Сала, съобщиха от полицията в Дорсет.

28-годишният футболист пътуваше с частен самолет за Кардиф от Нант, само няколко дни след като премина с рекорден трансфер в тима от Висшата лига.

Едно тяло на загинал пътник бе извадено от водата късно в сряда, след като в неделя бяха открити останки от самолета на дъното на морето. До последно обаче не се знаеше дали това е тялото на Сала или на пилота Дейвид Ибътсън.

Полицията в Дорсет е идентифицирала тялото в четвъртък вечер.

"Тялото, което бе докарано в Портланд днес, четвъртък 7 февруари 2019 г., бе идентифицирано. То е на футболиста Емилиано Сала. Семействата на Сала и пилота Дейвид Ибътсън вече са уведомени", се казва в изявлението на органите на реда.

Летателният апарат изчезна от радарите на 21 януари над Ламанша. Първоначално бе проведена кратка спасителна операция, която не даде резултат. След като колеги на Сала и семейството му събраха нужните средства, действията по издирването на самолета продължиха.

Заради тежките метеорологични условия операцията по намиране на още останки от самолета е спряна.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!