Новини

Трети заподозрян по случая "Скрипал" е свързан с България

От месеци се спекулира за трети участник в покушението срещу Сергей Скрипал и дъщеря му

Трети заподозрян по случая "Скрипал" е свързан със отравяне в България. Разследващата група Белингкат в сътрудничество с руския сайт The Insider установи, че агент на ГРУ, който е бил във Великобритания по време на отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, преди това през 2015-та е бил в България. По същото време българският предприемач Емилиян Гебрев, собственик на компанията "Емко", контролираща русенското предприятие "Дунарит", влиза в болница със симптоми за натравяне заедно със сина си.

Разследващата група Белингкат е основана през 2014г. от блогъра Елиът Хигинс, който не е преминал журналистическо обучение. През последните 4 години Белингкат прави разследвания, свързани с употребата на химически оръжия в Сирия, за войната в източна Украйна, трагедията с малайзийския самолет над Украйна, гражданската война в Йемен.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!