Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Жените хъркат повече от мъжете

Сред причините за тази тенденция са затлъстяването, алкохола, електронните цигари Считаше се за даденост, че хъркащите мъже са тези, които...

Сред причините за тази тенденция са затлъстяването, алкохола, електронните цигари

Считаше се за даденост, че хъркащите мъже са тези, които най-често нарушават тишината в брачното ложе. Но последно проучване установи, че представителките на нежния пол хъркат по-често от мачовците, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Според проучване на Националната кралска болница "Уши Нос Гърло", 34 процента от дамите в млада възраст хъркат тежко най-малко три пъти седмично. Този процент при мъжете се оказа 31%.

Експерти отдават увеличеното хъркане при жените на редица фактори. Сред тях те посочват затлъстяването, повишената консумация на алкохол и употребата на електронни цигари.
Според специалиста Бик Котеча досега се считаше, че жените натрупват тлъстини благодарение на естрогена, предимно в областта на бедрата, таза и ханша. Но новите изследвания показват, че подобни запаси все по-често се оформят и в областта на врата. Това от своя страна предизвиква натиск върху въздухопроводите и затруднено дишане, водещо до хъркане.

Има тенденция жените да пият все по-големи количества алкохол през последните 30-40 години. А алкохолът е мускулен релаксант и тъканите в гърлото се отпускат, което също предизвиква хъркане. Пушенето на обикновени и електронни цигари е доста разпространено сред представителките на нежния пол и може да предизвика възпаление на горните дихателни пътища със същия ефект.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!