Новини

Почина детето, паднало от третия етаж във варненската болница „Св. Анна“

Снимка: bTV
Тази сутрин малко след 6 ч. е починало 2-годишното момченце, което падна от парапета на третия етаж във варненската болница "Св. Анна", предаде bTV.

"За съжаление травмата се оказа несъвместима с живота. Детето имаше съчетана травма на гърдите и главата, като водеща беше тежката черепно-мозъчна травма." - сподели д-р Валентин Власков, началник на интензивното отделение в лечебното заведение.

По думите му, реакцията на лекарите е била светкавична. Детето незабавно е било поставено на апаратно дишане, направена е спешна операция. Въпреки усилията на медицинския екип, вечерта то е вдигнало много висока температура - над 40 градуса, която не може да се овладее.

Тази сутрин сърцето на момченцето е спирало на няколко пъти. Лекарите нееднократно са се опитвали да го реанимират, но макар че са направили всичко по силите си, не са успели да възстановят жизнените функции.

Д-р Власков изказа съболезнования на семейството.

Детето е било вчера на свиждане в родилното отделение в старата сграда на болница "Света Анна". Придружавали са го двама възрастни, но преки това то се е провряло през парапета и е паднало.

Причините за инцидента се изясняват от полицията и районната прокуратура. Това е първият подобен случай в историята на болницата.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!