Новини

УЖАСЯВАЩИ КАДРИ: Скъсването на стена на хвостохранилище в Бразилия (ВИДЕО)

Общо 340 души са загиналите и безследно изчезналите след инцидента

Появиха се кадри от момента на голямата авария, която отне живота на стотици хора в Бразилия. Местната телевизия „Глобо” показа запис, на който се вижда как се къса стената на хвостохранилището край Брумадиньо. Милиони тонове химикали и кал заляха желязната мина и десетки къщи на живеещи в близост до обекта.

Повече от 340 души загинаха или се водят безследно изчезнали, като надежда за откриването на оцелели вече няма.

Прокуратурата разпореди ареста на петима, сред които трима служители на компанията, собственик на мината. На нея й беше наложена глоба от 250 млн. реала (66 млн. долара) заради екологичните щети, причинени от инцидента. Властите замразиха още 1 млрд. реала (265 млн. долара) от сметките й на компанията.

За три години това е втория подобен инцидент с тяхно хвостохранилище. През 2015 г. загинаха 19 души и случилото се предизвика екологична катастрофа. От минната компания обявиха намерението си да се откажат от използването на 10 аналогични съоръжения от съображения за сигурност.

   

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!