Новини

AtScale разкрива пред предаването UpDate инвестиционните си намерения за България

Международната експанзия на американската компания започва от София
Преди броени седмици американската компания за управление на големи информационни масиви AtScale обяви, че стартира международната си експанзия от София. Екипът на технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria се срещна с Матю Бърд, съосновател и технологичен директор в AtScale, и Скот Хаузър, главен продуктов директор в стартъпа. Елена Кирилова разговаря с тях за ерата на големите масиви и плановете им за разширяване на офиса им в България. В ексклузивното интервю за UpDate в неделя от 19:30 часа мениджърите разкриват каква част от набраните наскоро 50 млн. долара ще бъдат инвестирани в страната ни и защо тя е предпочетена от тях за начало на европейското им турне.
„Разгледахме райони, в които да се разраснем. Търсихме място, където културата да съвпадне с тази на компанията, където можем да намерим много технологични възможности за бизнеса ни и опции да разширим голяма част от ключовите области за компанията на място, където “да следваме слънцето”. Имаме офиси в Калифорния, Бостън, а вече и тук, където ще се занимаваме с разработки, поддръжка и други ключови бизнес функции, така че да извършваме поддръжка за нашите клиенти на глобално ниво“, казва Скот Хаузер пред UpDate.
София е един от градовете в Европа с най-високи нива на замърсяване на въздуха, особено в зимните месеци и това не е новина. На една социална кауза, свързана с темата, обръща внимание UpDate в събота, когато водещите на предаването ще срещнат зрителите си с един от създателите на проекта за калкулация на вредните емисии от автомобилните пътувания „Мисия емисия“. Дигиталният продукт е разработен от група български ентусиасти, за да информира пътуващите в международен мащаб за вредата от автомобилите и да ги стимулира да предприемат конкретни действия за намаляване на вредните емисии. Новият уеб-базиран проект калкулира количеството въглероден диоксид и азотен оксид в следствие от дадено пътуване с автомобил, като се основава на типа превозно средство, използваното гориво и планирания маршрут. Инициативата за създаването на дигитален продукт в обществена полза е на българските компании Oblik Studio и BetaPeak, които инвестират няколко месеца и ресурс от 10 човека в различните етапи на проекта. Повече пред камерата на UpDate споделя Димитър Протогеров, съосновател на Oblik Studio.
Тази седмица предаването ще разкрие и детайли около предстоящото отваряне на център за модериране на съдържание на Facebook в страната ни, който ще работи съвместно с компанията за аутсорсинг услуги TELUS International Europe.
Тези и още технологични теми очаквайте в събота и неделя от 19:30 часа в UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!